First little something in english. :) We were at the parson special this weekend. Weren't expecting more than seeing LOTSA parsons and parson people, but Foxy also got some success in the ring. :) She was the third best in the young bitches ring out of 14 other pretty ladies and got ERI (CK). In the best bitch ring there was no more success but you can imagine how happy we were of that ERI and third place! Foxys photo was taken and it will be in the parson magazine in the end of the year. :) The judge was a british one Eleanor Bothwell and she put weight on the body and the figure, angulations and moves, as well as attitude. You can read the critique down below. No remarks about the ears and spots...

Eilen illalla kotiuduttiin, sen verran myöhään, että keskityttiin vaan tuijottamaan telkkaria :) Tavoitteena oli olla kotona ennen täydellisiä naisia ja onnistuttiin hienosti. Näin keltanokkaisia okt-asujina ei oltu huomioitu seikkaa, että talo saattaa hieman viiletä poissaolomme aikana... Linnuille oli kyllä käynyt ruokkija ja hoitaja ja linnut pärjäsivät n. 16-17 asteisessa kämpässä mainiosti. Näin Esan villapaita päällä ensimmäistä kertaa varmaan koko vuodelle.

Nyt on jo alkanut vähän lämpenemään, hepat on hoidettu ja siivottu yksi lattialle revitty roskasäkki ja pisut. Ilmeisesti Foxy unohti käydä pissillä silloin kun siihen annettiin mahdollisuus. Rommi on ollut tosi rauhaton eilisillasta saakka, ilmeisesti käy vielä kierroksilla reissun takia ja siksi oli pitänyt alkaa tuommoisiin repimishommiin kun olin tallilla.

Mutta asiaan. :) Esa sai auton sittenkin korjattua tuolloin torstaina ja pääsimme matkaan joskus viiden aikaan. Sotkamossa odotti kiljuva lauma lapsia, joiden kanssa Rommi osasi olla esimerkillisen ja merkillisen hienosti. Aamulla kävimme jopa lenkillä Elvin, 7 ja Aliisan, 4 vuotta kanssa, eikä mitään hyppimisriekkumisia tai kepinviemisiä - tosi hienosti! Taisipa lenkin kohokohta olla Foxyn taluttaminen... ;)  Päivällä lähdimme samalla porukalla käymään paikallisella agilitykentällä (ihan luvan kanssa) ja rakennettiin Foxylle yksi Mujusen rata vaikka tuomari olikin vaihtunut. Treenit meni oikein hyvin ja kantoapu oli reipasta. Kaikki välineet tuli nimittäin ensin kantaa kopista ulos ja sitten vielä sinne takaisin...

Pieksämäen suuntaan lähdimme viiden jälkeen ja olimme perillä joskus yhdeksän jälkeen.  Matka taittui sen verran nopeaan, että siitä jouduttiin vähän maksamaankin ja Esa kävi jututtamassa setiä Skodan takapenkillä. Tai oikeastaan jouduttiin maksamaan aika paljonkin, mutta sen ei annettu meitä masentaa ;) Mökin vuokraisännät olivat oikein mukavia ja mökki tarpeisiin riittävä, oikein siisti.

Agilitykisat oli järjestetty hienosti. Koska haluan tilittää näistä vielä erikseen enemmän, postaan kisoista tarkemmin myöhemmin, videotkin on toisella muistikortilla joka on jossain. Mutta sanotaan nyt sen verran että saatiin kaksi hienoa hyllyä kun korjasin kepit väärin - siis kahdesti, molemmilla radoilla sama hylkäyksen peruste!! Mutta Foxyyn olin ERITTÄIN tyytyväinen. (harmitti kyllä myös miten helposti sieltä oltaisiin voitu saada ne nollat ja olla kaksi kertaa voittajapallillakin...)

Kisoista päästiin kotiin aikaisin ja vietettiin leppoisaa iltaa lenkkeillen ja saunoen. Seuraavana aamuna olikin aikainen herätys kello puoli viisi tai jotain niillä main.

Erkkarissa oli tosi ihanaa. Pikkuisen jänskätti alussa kun Foxy kävi räkyttämään heti ensimmäiselle miehelle kenet näki ja siitä eteenpäin jokaisen pikkukoiran kanssa haki katsekontaktia että pääsisi vähän rähisemään. Kuitenkin, kun otin näyttelyhihnan esiin ja käpysteltiin siinä vähän, otti typykkä taas hienosti kontaktia ja sipsutti oikein sievästi. Montaa kertaa ei harjoiteltukaan ennen omaa kehää ja hienosti vain meni sittenkin. :) Pöydällä seisominen sekin niin hyvin kuin voi mennä, vähän sitä inhottaa hiplailut, mutta kun kyseessä on nainen niin se ei niin välitä. Kun Eleanor tuli Foxyn luokse se sanoi: "Well, aren't you a prezzy girl!" prettyn se lausui siis tuollalailla lässyttäen enkä meinannut ensin hoksata että mitähän se tarkoitti :D Pöydän edessä seisottaessa Foxy katsoi tarkasti jonnekin Amoksen häkin suuntaan ja olisiko sieltä jotain mölyä kuulunut kun se haukahtikin kerran tai pari siihen suuntaan. Arvostelussa mainitaankin tarkkaavaisuudesta ;) Paperia saatiin odottaa kauan, sillä sen lisäksi, että Foxy sai ERIn (siis ERI, erkkarissa!!!! :O) se sijoittui luokassaan kolmanneksi ja päästiin vielä paras narttu kehään! Siellä ei menestystä, mutta vau. Olin aivan häkeltynyt kehän jälkeen etten osannut oikein mitään kellekään sanoa, joku Kaisakin siinä kävi esittäytymässä, mutta en taida paljon muistaa siitäkään keskustelusta.

Saatiin siis kaksi ruusuketta, eristä ja luokkasijoituksesta sekä hieno lasinpalanen josta oli kylläkin kulma lohjennut. :( Ja arvatkaan, päästiin kuvattavaksi JA meidän Foxy pääsee sitten parson lehteen, sinne niiden muiden hienojen koirien joukkoon. Muistan viime vuonna miten tarkkaan luin läpi ne kaikki arvostelut ja tuijottelin niitä narttupentujen kuvia ja muidenkin ja nyt saatiin itse olla mukana ja vielä menestyä! :) Eh:ta me oikeasti tultiin vain hakemaan, mutta tämä tuomaripa ei välittänytkään lentävistä korvista ja pilkuista, vaan kehui liikkeitä, kroppaa, kulmauksia ja luonnetta. IHANA TUOMARI!!!

Niin ja sitten se arvostelu. Se kuului näin:
Nicely conditioned. Lovely rear quarters giving nice drive. Good front assembly with nice return of upper arm. Bright and alert. Keen expressive eye. Moved really well. Good harsh coat.

Ja suomennos sitten, vaikka muutamat sanat tuottavatkin vaikeuksia:
Kivan kuntoinen/ hyvässä kunnossa. Ihastuttavat takakulmaukset antavat kivan draivin/potkun liikkeisiin. Hyvä etukokoonpano (siis rinta) kivalla kyynärkulmauksella (eli tuo return of upperarm, luulen, että se tarkoittaa kyynärkulmaa). Iloinen ja tarkkaavainen. Innokas (tai sellainen herkämätön tms.), ilmeikäs silmä. Liikkui erittäin hyvin. Hyvä, karkea karva

Siinä kai se tärkein. :) Lopullinen tulos oli siis NUO3 ERI. Nuorten kehässä oli 14 narttuparsonia.

Oli tosi kiva tavata kaikkia blogituttuja, vielä enemmän olisi tehnyt mieli jutella kaikkien kanssa. Ihan loppuun saakka ei jaksettu olla, mutta melkein. Kasvattajaluokkien aikaan lähdettiin käväisemään Espoossa ja sieltä sitten vielä illaksi mökille. Maanantaiaamu otettin rauhallisesti ja ajeltiin myös rauhallisesti... ;)

Tässä pari kuvaa PN-kehästä. Muut kuvat ovat toisella muistikortilla joten lisään myöhemmin.
2000659.jpg

2000667.jpg