Nonnii, nyt on sitten jo kisattukin. :) Foxy oli aika lailla täpinöissään ja minä aika lailla sekaisin ja maha varsinkin meinasi olla, mutta kaikki pärjäsivät hienosti. Osallistuttiin kahteen möllirataan, jotka koostuivat noin kahdestakymmenestä esteestä. (Hurjan pitkiä ratoja ihan aloittajalle, mutta olihan siellä kaikki muut etevämpiä, joten ymmärtää, ettei nuorimman pillin mukaan voida tanssia) Eka rata varsinkin oli pitkä; 21 estettä, joista puuttui rengas, kepit, keinu sekä muuri, pituus ja pöytä. em. 3 ovat kaikissa mölliradoissa poissa. Palkatakin olisi saanut ilman virhepisteitä, mutta sekä puomia että aata mentiin molempiin suuntiin, joten päätin ottaa kontaktit juosten ilman palkkaa kontaktin edessä... Näin meillä. Mutta huom. huom. emme aio osallistua enää edes harjoituskisoihin ennen kuin osataan oikeasti pysähtyä kontakteille tai sitten järkkään itselleni naminasettajan, kun itse suoritan rataa.

We went competing today, first track wasn't that well because Foxy run past 4 obstacles and took one 5 points from the last contact, but I would have been happy enough with that too, but she was fabulous on the second track and she beat everyone!! :D Except for one shetland sheepdog, she beat even all the competing dogs too. ;)  It was me who messed up as you can see from the videos below. But I expect her to have a great agility career - it has already begun. :) Next race will have to wait until she knows how to do the contacts and I know how to give better directions... But it was fun anyhow!

Ekalta radalta kuitenkin saimme 5 virhepistettä viimeiseltä kontaktilta ja 4 kieltäytymistä. Foxylla ei ole tapana kieltäytyä esteistä, joten se joko vaistoisi minun hermoiluni ja sekoiluni tai sitten ohjastin väärin ja varmasti usein myös myöhässä käskyineni. Joten syytän vain itseäni. Tässä videotaltiointi, voitte kuulla Esan nauravan kameran takana... Helppohan sieltä on huudella!! Here the first track, you can hear Esa giggling behind the camera... :


Toinen rata menikin sitten vähän paremmin Foxyn osalta, oli minun vuoroni sekoilla. Kuitenkin selvittiin ilman virheitä ja tultiin ykkösiksi kaikista mölleistä kaikissa luokissa :) Rataa suoritti myös muutamat kilpailevat ja niistäkin ainoastaan yksi sheltti oli sekunnilla meitä nopeampi ja olisi mennyt nollalla meidän edelle, mutta heillä ei ollut oikeutta kisata mölleissä. joten me saatiin palkinto: lippis ja kuivamustekynä. Hienoa!!! Tässä siis meidän toinen rata This is the second track and my goofing around on the first jumps:


Ekoilla esteillä siis menen miten sattuu. En osannut rataan tutustuessa päättää pitäisikö minun ohjata esteiden sisäpuolelta vai mennä toisen esteen jälkeen ulkopuolelle joten tein jotain aivan muuta... ;) Mutta opettelemassahan tässä ollaan ja tosiaan, seuraavat kisat saavat odottaa kontaktien hiomista, Foxylla ne on toistaiseksi vielä jokseenkin lennokkaat... :) Mutta huippukoira se on silti ja ennustan sille loistavaa tulevaisuutta agilityn saralla! :) Itsestä se taitaa tosin olla kiinni... Huomenna sitten mätsäriin pitkästä aikaa, vielä mahdutaan pentuluokkaankin, vaikka oikeasti ei enää.