Kyllä se toko pitää nyt vain aloittaa. Silleen ihan tosissaan. Ei Foxy ole alkanut mitään huonoja merkkejä osoittaa, päin vastoin - minä olen, kun en ole kunnolla huolehtinut perustottelevaisuudestakaan. Sitä paitsi, vaikka se vaikuttaakin niin kamalan totiselta touhulta, olisihan se hauska käydä toko-kisoissakin näyttämässä, että kyllä parsonkin osaa. :) Ja onhan noita menestyksekkäitä toko-parsonejakin jo olemassa. Miksi siis emme mekin? Sitä paitsi, uskon että tuollaisella rauhallisella parsonin alulla kuten Foxy, on todella kaikki mahdollisuudet menestyä myös tokossa. Kaikki riippuu vain siitä, kykenenkö myös minä pysymään rauhallisena...

Arctic ei järjestä varsinaisia toko-kursseja, mutta hallilla käy kyllä muutamia innokkaita harrastajia joiden seuraan voisin lyöttäytyä, kun ensin harjoitellaan täällä kotona niin hyvin kuin osataan. Foxy osaa jo erittäin hyvin paikallaan makuun. Jätin sen eilen odota käskyllä makkariin ennen nukkumaan menoa ja menin itse pesemään hampaat. Kävin välillä viemässä palkankin sille odottamaan hyllyn reunalle ja jatkoin hampaiden pesua. Foxy vain makasi. :) Sitten palkkasin sen oikein iloisesti. Vaikka en tainnut ihan sellaista normaalia maratoonihampaanpesua suorittaa, niin aika kauan harjasin kuitenkin. :)

Tänään sitten aloitimme harjoitukset makuulle meno liikkeestä. Seuraa käskystä hidastan vähän kun sanon maahan ja Foxy meni kaksi kertaa mallikkaasti, kerran vain hidasti ja kerran istui. Jatkoin siis itse liikettä, kun Foxy oli käynyt maahan ja palasin sitten takaisin palkkaamaan sen. Liikkeestä seisomista ollaan harjoiteltu aiemminkin ja sen se tajuaa jo paljon paremmin. Noutamista ei osata oikeastaan olleenkaan. Ollaan itse pilattu se. Pennusta saakka ollaan menty kehumaan jo pelkästä esineen kostettamisesta ja nykyisinkin sen usein vain koskettaa lelua, retuuttaa sitä tai tuo vähän lähemmäs, mutta erittäin harvoin luokse saakka eikä koskaan käteen. :(  Joten se meidän on opeteltava ihan alusta alkaen. Ja taidankin aloittaa harjoittelun jollain ihan uudella esineellä. Esim. tällä hetkellä se ottaa suuhunsa parhaiten Esan sormuksen ja myös tipauttaa sen Esan käteen, kun käden laittaa alle.

Luokse tulon se osaa, mutta istuu usein eteen ihan kieroon ja vielä aika kauas. Se vähän niin kuin meinaa mennä sivulle, mutta sitten jääkin siihen puolitiehen. Sivulle se osaa jo istua aikas suoraan, kun kädellä ja namilla vetää sen sinne. Pienen koiran kanssa tuntuu, että on vaikeampi opettaa oikea asento. (Vaikka en minä ole mitään opettanut isollekaan koiralle!) Seuraamista me vielä harjoitellaan, mutta namin kanssa menee nätisti jo. Kääntyessä vasemmalle Foxy vain usein istahtaa. :) Ja kaikki tämä siis sisällä... Ulkona tai hallissakaan ei olla vielä pahemmin reenailtu.

Mistä sitten sain tämän hirmuisen toko innostuksen... Kävin lueskelemassa Kennel Decathlete'sin sivuja ja heidän ansioituneiden koiriensa elämänkertoja. Ja jos me aiotaan Foxyn kanssa ikinä olla agilityssä niin hyviä ;) niin olettaisin, että tottelevaisuus täytyy olla hallussa kerta kaikkiaan. Niin se vain on. :)

Tein eilen runebergin torttuja eikä meillä sitten edes ollut tomusokeria, vaikka Esa kävi kaupassa hakemassa kermaa ja manterouhetta juuri torttuja varten. Mutta hyviä niistä tuli silti, vaikka kuorrute puuttuikin, laitettiin sitten pelkkää hilloa. Kauhistutti vain se rasvan määrä mikä niistä oli tirissyt muffinsivuokaan - margariinia, kermaa, manteleita... :) Vua olipa hyvvöö!! Foxykin sai palasen ja lisäksi nuolla kermat ja taikinat vispilöistä. :)

I'm thinkin of starting serious obedience training with Foxy. Nothing serious has happened though, Foxy is like human thought (I've always wanted to say that) ;P, but I thought it might be a great advantage on an agility field to have your dog in control at all times. Not to mention in every other place I might go to with my dog. Our goal is to become a triple or quadruple champion, so we need that obedience too. And no smiley faces. Well, maybe one. ;)

I made Runeberg's cakes yesterday (it was Runeberg's day, he's our national poet) and Foxy liked them too very much. :)

"Mä osaan jo näin nätisi istua ja kyllä tykkäsin ihan niistä tortuista, joten saisinko lisää, pliis?"
I can do it this well, you see - sitting down, so may I pliiz, pliiz have some more of those cakes!?"
1270943.jpg