Tänään on ollut aivan ihanan aurinkoinen päivä. Mutta muusta täällä ei sitten kevättä vielä voikaan huomata. Tuo pihatie alkaa olla puoleksi sula sekin jo, mutta metsässä on vielä lunta vajaa polvesta puoleen reiteen. :) Tänään huomattiin, että hanget on aika kestävät ja käytiin sitten seikkailemassa siellä sun täällä, kun ei ollut polkuja rajoittamassa menoa. Aurinko paistoi niin lämpimästi, että lapasetkin joutui ottamaan. Koirilla riitti jäniksen jälkiä nuuskuteltavaksi ja muutama lepokolokin löydettiin, missä jänis oli ollut useana yönä levolla. Tai kai se on saattanut olla päiväunillakin.

Aamupäivästä käytiin hallilla treenaamassa. Otettiin A:ta jälleen, juoksemalla ja kahdella kosketuksella, eli palikat oli A:n päällä ja vähän ennen kontaktia, jolloin se hyppäsi ennen kontaktia olevan palikan yli kontaktille joka kerta. Kerran se hyppäsi suoraan harjanteen yli kontaktille ja siitä maahan. Aika hurjan näköistä sillä se touhu välillä. Se menee lujaa kun siltä sitä vaatii. Mietin vain, että ehtiikö tuomari huomaamaan, astuuko koira kontaktille vai ei? Noooo... Me mennään nyt näin ja sillä siisti!! Kerttu teki vauhtiharjoituksia seitsemän jonoon astetun aidan kanssa jotka se juoksi niin lujaa kuin pääsi - sekä koira että ohjaaja. Rimat oli melkein maassa. Mekin sitten otettiin sitä. Harmi kun ei itse näe miten kovaa Foxy menee ja kamera unohtui, mutta ilmeisesti kovaa. :D

Muiden koirien läsnäollessa kentällä Foxyyn pitää pitää parempi kontakti koko ajan tai se helposti lähtee haahuamaan. Tätä ongelmaa on harvoin harjoituksissa, kun muut koirat pysyvät kentän laidalla. Mutta hyvää treeniä koettaa pitää koira kiinnostuneempana minusta kuin koirista ja hajuista. Meillä ei se kontakti ole vieläkään täydellinen. Mutta kyllä sen saa pysymään vierellä ilman haahuiluja, kun tosiaan pitää sen kontaktin, eikä anna sille aikaa kiinnostua muusta.

Päivä päivältä vain vaikeutuu tuo koiran kouluttaminen... Tai siitähän se on kiinni, mitä koiralta vaatii. Mutta parson on yksi niistä roduista jolta voi loputtomasti vaatia jotain ja se vain pitää siitä ;) Tällä siis tarkoitan sitä, että koira ottaa kouluttamisen leikistä (oikein tehtynä) ja parson jaksaisi leikkiä loputtomiin! :)

Too bad we forgot the camera home. It was a perfect day for a walk in the forest and also the snow was already melted and frozen enough times to carry our weights and we were able to walk anywhere in the forest. Well, Esa fell a couple of times and had to empty his shoes. Foxy and Opa were enjoying and sniffing all the rabbit traces that lead to the treasure troves - which was plenty o' fresh rabbit poop!! How can you stop them? Impossible...

We took some agility training too in the morning but didn't have a camera there either. But we practiced the A frame with blocks on the top and one just before the contact area so she jumps over the top and touches one time before the contact area and then once on the contact area. Though once she jumped right over the top to the contact area... Well, it was basically correct on the the other hand. Next time we bring the camera too. We're also planning  a real spring trip in the forest with sandwiches and coffee or hot chocolate... Then we're gonna have the camera!