Täydensin näyttelyt sivun tämän päivän osalta, tässä arvostelu suomeksi, siellä ruotsiksi. Oli oikein kiva päivä ja ihana nähdä ihmisiä :) Tuomarina olis siis Kurt Nilsson, ja ROP-koira Touchstone Glen Ellen, joka sai sertin suomen muotovalioutta varten. Aava oli muuten loistavasti PN-2! Mutta se vara-sertti, taas. Kyllä se vielä tärppää!

*MUOKS 22.6.08* Päivitänpä nyt tähän suoraan. Sää sattui olevaan eilen aivan mainio, sillä vaikka sadetta olikin luvattu, se satoi roimasti alkupäivän, mutta sopivasti juuri ennen kevän alkua sade lakkasi. Näyttelyaluehan oli rakennettu keskelle suota, jep jep, että itikoita OLISI riittänyt ilman tuota puhdistavaa sadetta, jonka ansiosta en edes nähnyt yhtään itikkaa koko aikana!

Minähän olin saanut kunniatehtäväkseni handlata Foxyn lisäksi myös Kuusamon Rockyn, jolle tämä oli aivan ensimmäinen näyttely. Harjoiteltiin kävelyä ja seisontaa parkkiksella ja se onnistui vallan mainiosti. Kuitenkin sattui niin ikävästi, että kehän laidalla ollessamme suoritettiin näyttelyn avaus kuulutus ja aivan vieressämme oli kaiutin, jolloin Rocky hermostui tyystin ja pyrki pois. Se kuitenkin rauhoittui jonkin verran kehään mentäessä ja siellä häntäkin jo heilui. Kovasti se oli suurimman osan ajasta menossa omin päin, vaikka kädessäni oli nakkia ja taskussa jäniken käpälä, mutta ne ei oikein kiinnostaneet... Yksin mennessä yhteistyö kuitenkin pelasi paremmin ja seisominenkin onnistui hienosti, joten sain kuin sainkin koiran esitettyä ;) vaikka välillä jo ehdin vähän huolestua... Arvosanaksi tuli EH ja lisää siitä voitte kenties myöhemmin lukea Rockyn omalta emännältä. :) Rockyn kanssa kehässä oli Erimarin Bosse eli Mosse joka sai EH:n myös, kukaan uros ei saanut sinä päivänä sen parempaa. Rocky oli aivan ihastuttava tuttavuus ja Esa ehdottikin että viedäänkin Rocky mukanamme kotiin ja laitetaan vaikka Rommi tilalle paluumatkalle Kuusamoon, jos eivät heti huomaisi!

Näin epätoivoiselta näytin välillä
1665565.jpg

Rocky olisi halunnut pusutella tuomaria
1665569.jpg

Ja näin nätisti sitä sitten seisottiin kuitenkin
1665573.jpg

Foxy meni ja ei mennyt hienosti, se koetti taas rähistä suuntaan ja toiseen, ja takanamme aivan oli eräs erittäin pomppivainen ja äänekäs neiti jonka jututtaminen meinasi erityisesti kävellessä kiinnostaa. Seisominen oli jotain erityistä ja Foxy venytti takajalat piiiiitkälle taakse, en huomannut sitä ennen kuin valokuvista, enkä osannut siis korjatakaan moista pelehtimistä ;) Ehkä sillä oli reidet kipeänä ja Foxy tuumasi jotta siinä oli sopiva tilanne venytellä ja katsella samalla seuraavaa ärinän kohdetta.

Tässä junnu nartut
1665576.jpg

1665579.jpg

Foxy venyttelee, takana näkyy Aava
1665581.jpg

Junnu luokan voitti Aava ja sijoittui parhaissa nartuissa toiseksi ja Nyytti, meidän Rommin puolisisko oli junnukehän toinen ja PN-4 :D Nyyttikin oli niin nätti että -  että ei ikinä kyllä tunnistaisi Rommin siskoksi. ;) PN-3 oli Mona ja sai myös vara-caibin ja kaiken arvokkaan rohmusi siis Toutchstone Glen Ellen ruosista. Sertiä hakemaan tullut valionarttu, joka sai minkä halusi ja myös kaiken muun. Kyllä kai tuomarinkin on helppo laskea yksi yhteen, kun yksi nainen valio luokassa on ruotsalainen, tietäähän sen mitä se on tullut hakemaan. Kyllä minun ja monen muun mielestä olisi Mona tai Aava ollut nätimpi. ;) Tällä ruotsalaisella oli mielestäni hyvinkin suorat kulmaukset, hieman takakorkea liikkeessä ja korvatkin vähän lepatti. Voin laittaa tähän linkinkin niin voitte itse nähdä. Mutta käveli se oikein nätisti ja oli kai muilta osin aivan nätti - tuomarin mielestä ainakin, vaikka itse en niin pitänytkään. Mutta tuolta hunddatasta voi nähdä, ett tuo sama tuomari on myös aiemmin Ruotsissa palkinnut tämän samaisen nartun ROPilla ja niin on myös moni suomalainenkin tuomari.

Tässä vielä juniorikilpailuluokka


Niin, kuulostaa ehkä taas vähän valittamiselta, mutta näyttelyt vain on semmoisia, joskus tuomari tuntuu oikeuden mukaiselta joskus ei, vaikka omaan suoritukseen oltiinkin kyllä tällä kertaa tyytyväisiä. Mutta saahan omaan blogiin vähän kertoa epäkohdistakin ja väärydestä mistä muu maailma on saanut kärsiä... ;P

Meidän Foxyn arvostelu on tässä alla, olin siihen itse oikein tyytyväinen, ainoa asia mitä moitittiin oli nuo etukulmaukset, kun ne arvosteltiin vain tyydyttäviksi. Mutta ehkä ne tosiaan on vähän suorat... (pst. vaikka ei minusta ainakaan suoremmat kuin rop-nartullakaan...)*muokkaus päättyy*

Ikäisekseen feminiininen, erinomainen pää ja ilme, hyvä kaula, hyvät mittasuhteet, hyvä rintakeha, tyydyttävät kulmaukset edessä, hyvät takana, hyvät jalat ja tassut, ikäisekseen hyvät liikeet

Ja nyt alamma grillaamaan, tultiin Ruotsiin juhannuksen viettoon, laitan kuvia sitten taas kun ollaan kotona.

We were in a Dog Show in Rovaniemi yesterday and Foxy took EH (1, red ribbon) and placed 3rd in the junior bitch ring. She got a nice critique, you can find the swedish version from the Näyttelyt-page. Judge was Kurt Nilsson from Sweden. A swedish bitch Toutchstone Glen Ellen was the BOB and our friend Aava second best bitch. Third best was Mona from Kuopio and 4th best was Rommi's half sister Nyytti from Kuusamo. No males were rewarded, so there was no BOS-parson at all. Critique in english would be something like this:

Feminine for her age, excellent head and expression, good proportions, good chest, satisfactory fore quarters, good hind, good feet and paws, good movement for her age.