Nyt on video youtuubissa ja pääsen tilittämään meidän hylyistä. :) Kisat pieksämäellä oli oikein kivasti järjestetty, vaikkei nyt hurjasti porukkaa ollutkaan, lämmin hieno kanttiini, hieno halli ja kaikki pelit ja vehkeet, kokonainen kenttä harjoittelua varten pihalla.

Minä lompsin paikalle kumpparit jalassa ja huomasin vasta silloin, ettei lenkkareita mukana ollut ollenkaan. Lisäksi Foxyn hihna oli unehtunut, onneksi mukana oli sentään Rommin flexi. Esa lähti sitten vielä takaisin mökille hakemaan minulle lenkkareita, onneksi matka ei ollut pitkä ja se ehti hyvin takaisin ennen meidän lähtöämme, koska meidät siirrettiin medi luokkaan. Niinpä niin. Oikealta mitattaessa Foxy oli mini ja vasemmalta medi. Mikäs järki se siinä sitten on? No, Elina tuomari laittoi meidät sitten ystävällisesti kiertoon, että pitääpä sitten ainakin muistaa trimmata Foxy niin pieneksi kuin voi ennen seuraavia kisoja ja toivoa että tuomari on armelias. Ei Foxy niitä rimoja niin kummemmin tiputtele, mutta on se pieni medi ja häviää kyllä ajassa monelle isommalle ja nopeammalle. Vauhti kun ei ole mitään päätä huimaavaa... Saadaankohan me vielä korjattua asiaa? Kyllähän se ihanne ajan alittaa ykkösissä, mutta jatkossa voi mennä tiukille. :(

No, minua ei yllättäen jännittänyt ollenkaan niin paljon kuin odotin, seurasin mielenkiinnolla minien menoa ja mietin omia ohjauslinjoja. Kun pääsi itse tutustumaan rataan moni asia oli jo selvä eikä sen kummemmin enää tarvinnut miettiä ohjauskulmia sun muuta. Ja kun oltiin vaihdettu luokkaa, oltiin vielä molemmilla radoilla viimeisinä. Kaikki yhtä koirakkoa lukuunottamatta tekivät radoilla virheitä, joten ei sekään paineistanut liikaa ;) vaikka ihan vain treenimielessä pitikin koettaa nämä ekat kisat ottaa.

Ja Foxy meni tosi hienosti. Tässä näette miten hienosti.


Virhe tuli siis kepeiltä. Eli kieltovirhe. Luulin itseasiassa aivan loppuun saakka että selvittiin vitosella, kunnes tulostaulukosta huomasin, että se oli hylky. Koska palautin koiran väärään väliin. Väärä väli --> väärä rata --> hylky. Yhyy... Kaikessa sitä voikin kämmiä! No, ei se mitään, toinen rata oli vielä tekemättä. Aikaa oli n. puolitoista tuntia (kerrankin kisoissa ei tarvinnut stressata radan rakentamisesta sun muusta talkoo apuilusta!!) joten juopastiin kanttiinissa kahvit ja harjoiteltiin vähän keppejä, käytiin Rommin ja Foxyn kanssa lenkillä, maastot oli tosi hyvät! Esa oli unohtanut lenkkarienhaku reissullaan ottaa Foxylle hihnaa joten keksimme käyttää yhtä flexiä molemmille. Se onnistui näin hyvin.
2002203.jpg

2002263.jpg

2002266.jpg

2002267.jpg

Sitten olikin jo toisen radan vuoro. Molemmat radat olivat vähän kiemuraisia, helppoja kuitenkin, muttei sentään ihan yhtä suoraa viivaa ees ja taas, kivempi toisaalta. Tässä siis toinen rata:


Eli sama moka taas, tosin siihen mennessä ehti myös tulla kolme kieltoa, tuloskirjaan oli merkitty syyksi väärään väliin ohjaaminen... Voi minua!! Harjoiteltiin pihalla sitten keppejä ja ne alkoi menemään ihan kivasti taas. Analysoin tämän keppihommelin nyt sitten niin, etten anna Foxylle tarpeeksi tilaa ohjautua kepeille itse vaan huohotan niskassa ja mukamas varmistelen - toisinsanottuna pilaan sen suorituksen. Eli ensi kerralla vaan ronskisti lähetän sen kepeille ja annan sen tehdä ne itsenäisesti, turhia varmistelematta. Tässä kakkosradalla olisi ollut hyötyä vasemmalta ohjaamisesta, jolloin olisi helposti saanut vedettyä seuraavalle esteelle eli putkeen ja Foxy kyllä osaa senkin, mutta... miksei sitä sitten olisi voinut ohjata vasemmalta? Miksi piti mennä "varmistelemaan"? Kun vielä etukäteen ajateltiin, että nämä otetaan ihan harjoituksen kannalta, mutta piti mennä vaahtoamaan siellä radalla sitten niin innoissaan, että nyt nolla, nolla, nolla!! Jep jep.

No mutta, oltiin kuitenkin kovasti tyytyväisiä Foxyn menoon, se meni tosi nätisti kaikki, oikeat putken päät, kontaktit, keinun... Hieno piski! :) Muutenkin hylkyjä tuli reilusti yli puolelle mineistä sekä medeistä. Tuomari oli tuore tapaus, kuten itsekin Foxya mitatessaan totesi ja kuulema siksi laittoi kiertoon.

Takaisin mökille päästiinkin aikaisin, kun meidän radat oli jo aamupäivästä. Esa otti vielä pihalta pari kuvaa ennen kuin tuli sisälle. Tämmöinen oli meidän mökki.
2002327.jpg

Rommi ilahtui, kun Esa tuli takaisin sisälle. :D Meillä ei normaalisti ole sauvasekoitinta mukana mökillä, tämä oli äidin kirpparilöytö, siinä kun oli vielä sellainen maidon sekoitin häkkyrä, mitä ei meidän omasta sekoittimesta löydy. Semmoisia ne äidit on. Ilman tätä ei oltaisi tehty lauantaina pottumuusia. Liimaista kylläkin, mutta muusia. Rommi tonki sen tuosta avonaisesta kassista...
2002328.jpg

Rommi sai myös auttaa kauppakassin tyhjentämisessä. Tästä se ei tosin olisi halunnut luopua. ;)
2002334.jpg

Illalla käytiin vielä tutkimusretkellä
2002349.jpg

Ja rantasaunassa nuuskimassa paikat.
2002338.jpg

Lotta näyttää pöljältä salaman kanssa.
2002342.jpg

Ja ilman salamaa... hu-huu!
2002343.jpg

Esa ei varmaan olisi halunnut että laitan noita kahtaa kuvaa. Ainakaan sen versiota kiiluposkista, mutta sillä onkin ilmeisesti niin paksut posket, ettei se ollut ollenkaan noin hienon näköistä.