Toissapäivänä sain taas säikähtää. Esa oli juuri päästänyt koirat sisään ja olin laittamassa niille ruokaa. Rommi oli pöydän alla eikä tullut heti ruokakupille ja kun se tuli... Hyi! Sillä oli silmä auki, verta valui ja näkyi vain punaista. Ensimmäisen reaktio oli että käänsin pään pois. Mutta pitihän sitä katsoa tarkemminkin. Itse silmä oli onneksi ehjä, alaluomi oli viilletty auki, niin että se repsotti ja haava oli turvonnut. Päättelin, että keppi tai kynsi oli siihen kovalla voimalla viiltänyt haavan ja iskun takia turvonnutkin. Kello oli siis kahdeksan illalla. Soitin naapuriin ensiapuohjeita varten ja pestiin haava maidolla. Vesi kuulemä yhtä hyvä, maito ei vain tunnu niin ilkeältä silmässä. P tuli myöhemmin illalla ja ajeli karvat silmän ympäriltä ja pesi haavan vielä ihan kunnolla. Silmä tuntuisi olevan kunnossa mutta soitetaan vielä maanantaina lääkärille ja kysäistään onko tarvetta tulla näyttämään.

Tältä se näytti eilen
1961234.jpg

1961232.jpg

Nyt vielä paremmalta, hieman vissiin kutittelee, mutta Rommi pystyy jo pitämään silmää auki aivan normaalisti. Taaskaan siitä ei huomannut missään vaiheessa että olisi ollut mitenkään sairas. Mitä nyt luomi repsotti auki ja kuono oli ihan veressä. Käsittämätön sinnikko! :)

Mutta tärkein meinasi aivan unohtua!! Meillä kävi perjantaina vieraitakin ihan yökylässä asti; nimittäin Unna ja Aava parsonit Savukoskelta! :D Vasta kun tavarat oli pakattu, koirat autossa ja auto peruuttamassa pihatieltä tuli mieleen että niin - kuviakin olisi voinut ottaa... Mutta ehkä me saadaan huijattua ne tänne toistekin, kun Lissua pääsi puraisemaan hevoskärpänen ;)

Koetettiin me tässä sisällä hetken aikaa koissuja yhdessäkin, mutt Foxyhan pisti heti ranttaliksi Unnan kanssa, kiipesi siis selän päälle ja kyseli kuulumisia Savukoskelta. Ehtivät vaihtaa niitä kuulumisia puolisentoista sekuntia kun kiskaisin typykän syliin. Katselin minua hetken anteeksi pyytävä katse silmissään ja häntä vienosti heiluen "Mutta äiskä, eihän tänne voi jotain narttuja ihan noin vain kyselemättä päästää!" Ja sitten oli taas sananvaihto alkamassa. Rommi meni vähän paremmin, vaikkei tytöt oikein arvostaneet sen tungettelevaa seuraa :) Ei ollut valitettavasti aikaa käydä lenkillä tai mitään muutakaan hyödyllistä, aamu meni hevosten ja tallin hoidossa ja sitten jo livistivätkin! Ensi kerralla otetaan sitten verijälkeä sen ratsastamisen lisäksi  vai mitä?? :D

Koissut sai tuliaisiakin, ne lojuu tuolla pihalla :D Naapurin Veetikin niitä on maistellut ;) Valtavia, verisiä ja vähän lihaisiakin hirvenluita!

PS. Alle lisätty toinen video.

Rommi got his eye lid pierced. They were gaming with Foxy, stick games I presume and when they got in with Esa I noticed his eye was bleeding and looking horrid... Luckily it was just the lower lid which I cleaned with milk and later on P from next door came to give it a good cleaning and shaved off the hair around the eye. The photos above are from yesterday, he's looking better already.

Our parson acquaintances from Savukoski came to meet us yesterday, having business in Tornio. Unfortunately I forgot to take any photos, but I think they might just come another time, I promise more parson activities then ;)