Jotain ihan kamalaa tapahtui eilen juuri ennen agilitytreenejä. *Keponi lakkasi toimimasta. Se ei suostunut lähtemään Foxyn ja minun kanssa treeneihin, vaikka se on uskollisesti toiminut reilun vuoden ahkerana ja tunnollisena tehtävässään. Olen pelännyt tätä päivää, koska se saattaa johtaa jatkuvaan epäkuntoiluun - ehkä joudun pian käymään treeneissä yksin koiran kanssa? Juuri nyt kun kisauramme on vihdoin alkanut, miten voi pärjätä, jos kepoa ei enää yhtäkkiä olekaan huolehtimassa pipoista ja hanskoista, kakkapusseista ja mantteleista? Hakemassa lenkkareita jos kumpparit unohtui jalkaan ja muistuttamassa rokotustodistuksista ja näyttelyhihnasta?

Mihin on koiraharrastukseni menossa? Ilman kepoa ei ole lepoa.

No, parantaakseni kepon mahdollisuuksia päästä joskus nauttimaan oivallisen *ketyn palveluksista, olen päättänyt ilmoittaa hänet ja Rommin jatkokurssille ja siis myös maksan parivaljakon jäsenmaksun. Tavoitteet saavat kyllä kirjoittaa hakemukseen aivan itse, vaikka taidan kyllä sanella ne kuitenkin. :) Ja näin on taas kaikki hyvin kotona ja treeneissä ja saadaan Esallekin ihan oikea harrastus.

Meidän eiliset treenit meni kuitenkin yllättävän hyvin, vaikka kepoa ei nyt sitten ollutkaan paikalla kannustamassa. Ollaan pidetty niitä rimoja siellä 45cm ja kerran tuli yksi alas, kun tehtiin sellaista 12 esteen sykeröä, jossa siis oli vain neljä hyppyä ja ne piti suorittaa mitä monimutkaisimmassa järjestyksessä liikkuen itse mahdollisimman vähän. Toki Foxy on hyvin pitkälle oppinut siihen, että kun mennään, myös minä menen, mutta yllättävän nopeasti se hoksasi, että saatan vain seistä aloillani sen käydessä parin metrin päässä suorittamassa este. Pitäisi oikeastaan enemmän harjoitella kauko-ohjausta ja myös erilaisilla esteillä. Voin kuvitella että kolmen putken suora menisi vaikka 100m pitkänä, mutta sitten jos siihen laitetaankin väliin keinua, hyppyä, muuria... oli se kuinka suora tahansa ja vauhti miten lujä hyvänsä, pitäisi välillä kuitenkin kääntyä katsomaan että mihinkäs se äippä jäi luuhaamaan.

Sunnuntaina on isäinpäivämätsäri meidän hallilla. :) Ajateltiin Foxyn kanssa mennä ensimmäistä kertaa pienten aikuisten luokkaan. Tai on Foxy ollut jo, mutta minä en, kun viimeksi Carina handlasi ja hienosti handlasikin. Ensi viikon keskiviikkona meillä ei sitten olekaan treenejä vaan epikset. Harmittaa kyllä vähän, että kaikki epikset sattuu aina meidän treenien päälle. :(


*kepo = kennelpoika, nimitys jota saatetaan käyttää esim. agilityä harrastavan tytän poikaystävästä/miehestä tai vaikkapa omasta pojastakin.
*kety = kenneltyttö ks. yllä