No nyt sitten niitä kuvia Rommista. :) Tässä pää vielä jotakuinkin normaalina, tosin otsa ja päälaki on jo nypitty, joten ette aivan näe sitä kuinka paljon se tosiaan muuttui.

Tässä sitten toinen puoli nypittynä.

Ja tässä koko pää!

On kyllä vuodatus ylittänyt itsensä tässä kuvien laitossa. :) On tosin edelleen hyvin hyvin sekavaa ja yritin laittaa kuvat erikokoisina, mutta ne eivät olleet pienentyneet ollenkaan. Mutta ihan tuo toimii pienentäminen tässäkin, taitaa vain nuo isommat kuvat viedä enemmän tilaa tuolla itse galleriassa. Vaan nyt ovat ainakin tarkempia ja parempilaatuisia. Kun vielä hiovat homman kokonaan kuntoon, niin täällähän saattaisi vaikka alkaa viihtymään ;) Nyt on mm. kuvakansiot ihan juuri niin sekaisin kuin voi vain olla, itselläni kun käytössä aina kuukausittain uusi kansio ja tammikuu 2009 löytyy sieltä keskeltä jostain.

Eilen käytiin maastoilemassa Kamun kanssa, olin siis itse Pepellä ja olipa vain jännää! :D Silloin nuorenatyttönä en koskaan päässyt/sattunut maastotunneille ja Pepen kanssa olen käynyt elämäni ekat kerrat maastossa (jos ei tunnin issikkavaellusta lasketa) ja eilen sitten ekan kerran toisen hevosen kanssa ;) Kyllähän siinä aina vähän kisailua syntyy ja päästeltiinkin yhdellä suoralla aikasta lujaa, sitä antaa vaan vauhdin viedä, mutta entäs jos joku pupu olisikin loikannut yhtäkkiä siihen tielle? Hiihtäjä sitten tulikin vastaan ja Kamu oli aiemmin hypähtänyt sellaista, joten laukoin Pepen kanssa Kamun edelle ja hidastelin siihen hiihtäjän kohdalle. Olen kyllä tosi ylpeä Pepestä kun se ei jännännyt hiihtäjää oikeastaan ollenkaan ja kun oltiin Kamun edellä ei se päässyt näkemään Kamunkaan laukkapiruetteja niin kuin ekan hiihtäjän kohdatessa jolloin piti vähän ravailla kotiin päin. :) Kotiin päin mennessä alkaa Pepen askel olla käynnissä lyhyttä ja nopeaa tai sitten ravia ja se puree kuolaimeen nostaessaan pään ylös, eli vauhtia ei saa oikeastaan hidastettua ollenkaan. Sitä pitäisi päästä jotenkin harjoittelemaan, että osaisi rentoutua maastossakin - edes välillä.

Ei puhettakaan, että olisin muutama kuukausi sitten vielä uskaltanut revittää täyttä laukkaa maastossa - enhän minä pysynyt hyvä jos selässäkään! :D Elämyksiä eläinten kanssa, niitä tästä touhusta kyllä saa :)

Ensimmäisen munan laskettu aika on muuten sunnuntaina. Jos poikanen tulee, laitan tännekin kuvia siitä nahkarääpäleestä, osaa muuten olla tosi rumia! :P

 

I really should try and keep the english diary up to date too. I've been too lazy with it for too long a time.

I added the pics of Rommi now that the new picture gallery works a little better. We still haven't trimmed him more than the head, I hope we do get him trimmed thoroughly sooner or later. This is probably the worst time of the year to trim your dog bald, but as for Rommi, his current coat doesn't cover him much and only makes him feel colder when the snow clings to it, that naked must be better. And we are going to cloth him when he really is naked.

I was meant to tell about Rommis feet earlier, as they tend to get open on hard, icy snow. Those cuts in between the toes must hurt especially when they get open again. At the moment he has cuts in three of his feet. He has very thin skin and I've read pad pigmentation goes hand in hand with thinner skin. His paws and nose also gets red very easily, outside when it's cold and when he get hot and stressed. Really not something I would hope for any dog owner. I also think that his bad coat goes hand in hand with that bad skin. :( He had a pair of soft shoes with him when he came to us and we wondered why... we've never tried them on, he's not very good wearing clothes not to mention socks/shoes.

I went riding yesterday to the forest, first time with another rider. And we went fast... Gosh, it was fun!!! :D A little scary now when I think of it, but fun nevertheless and would do it again ;)