Kotiin tultua ajattelin puuhastella Foxyn kanssa jotain. Ensin vähän hakua - hienosti se hakee, jos se tietää että tulossa on namia. Tosin ehkä kerta per 20-100 hakua se tuo sen kädelle saakka, yleensä siis vain tiputtaa eteen. Mutta eiköhän tämä sallita vielä pikku pennulta. Palkkiona oli juustoa josta se pitää kovasti. Sitten ajattelin vedellä kinkkujälkeä lattiaan, jälki oli ehkä noin metrin ja huomasinkin, että se olisi voinut olla myös huomattavasti pidempi, sillä kinkku löytyi heti. Otin vain pari jälkeä ja annoin sitten olla, sanoin "loppu" mutta sitä se ei ehkä vielä ymmärrä ensimmäisestä kerrasta... Sitten alkoi hurjastelu. Foxy alkoi juoksemaan niiden kahden kinkkujäljen väliä ihan hurjana ja välillä kävi keittiössäkin. Otimme välillä sitä syliin rauhoittumaan, mutta aina alas päästessään sama ralli alkoi. Nyt se on sitten häkissä vinkumassa. Saapi ollakin siihen saakka kun rauhoittuu. Alkaa olemaan jo paranemaan päin... Annoin sille luun kun se alkoi puremaan häkkiä, peittoa ja repimään pissipaperia, kehuin hirveästi kun se alkoi syömään sitä ja nyt syö sitä tyytyväisena. Voi sen varmaan pian päästää taas meidän seuraan.

Ajattelin laittaa pentukurssikuvia tähän postaukseen, viime kerta meni aika lailla yhtä "hyvin" kuin ensimmäinenkin, kontakti oli ehkäpä rikkahippusen parempi, kun ollaan sitä nyt virallisesti harjoiteltu "täällä" käskyllä (siis yhtä kuin "katso silmiin"). Istumista harjoiteltiin ja paikalla oloa, mutta paikalla oloa vain noin sekunnin ajan, sen pidemmälle ei sitä harjoitusta vielä viety. :) Esteistä käytiin taas aitoja ja putkeen mennään jo hienosti pelkällä käskyllä. Se on niin kamalan hauska! Hihnassa vetäminen tuntuu vain pahenevan päiväpäivältä. Lenkillä käymiseen pitäisi varata aina tunti, sillä kävely on pysähtymistö metrin välein. Sitten odotellaan kontakia. Kunnon kontaktin kanssa eteneminen onnistuu ehkä 30-50 pysähtymis/kontaktin haku/viereentulo toiston jälkeen, mutta sitten se yleensä pysyykin aika hyvin. HUOKAUS!!! Ja Esan kärsivällisyys tähän ei riitä...

Rähinää olisi taas tullut kettuterrierin ja toisen snautsrin kanssa. Eli murina ja räksytys alkaa. Ei kestä kyllä vain kuin sen aikaa, kun toinen on silmissä ja alkaa vasta sen jälkeen kun toinen sen aloittaa, mutta kuitenkin. Vahtihaukku on myös jatkunut... Siitä pitää todella opetella eroon. Ei varmaan ihan pian olla muuttamassa omakotitaloon, eikä se siellä olisi varmaan sen hauskempaa.

I thought to play something with Foxy after coming home. So we practiced some fetching, which she's still doing great, except for dropping the toy into my hand, but that is not yet necessary for a puppy this young I think. Still once every 20-100 times of feching she does drop it to my hand too. :) Then I thought to make some hamtrace on the floor, only about 1 meter long, though I noticed right away that it could have been much longer, because she found the ham easily. After a couple of traces we quit, but she wanted to continue  and strated a wild race between the two traces and once in a while ran through the whole apartment. And this continued - we tried to calm her down down by holdin, but she continued and then I put her in her cage and actually just now took her out, but is just continues... And it's raining very heavily outside. I think we still have to take her for a longer walk today, if we're gonna sleep tonight. Now she's laying in Esa's lap staring at the floor.

The photos are from the puppytraining. Yesterday was the second time and it was maybe a little better, at least what come to taking contact, we've been practicing on that, but it's far from perfect. Also walking in the leash is giving us mounds of grey hair. We have to stop afte every meter of proceeding, then try the get the eye contact again, get her to come over and go again - for one meter. It's gotten worse in the past few weeks. We got a lot to do...

In the puppytraining there are also a few dogs she tend to bark at. No good... Usually it's the other dog that starts (at least to my eye...) and she quits right after they're out of sight, so it's not a hopeless situation yet.

Hihna on aikas tiukalla....
Tight leash - but of her own accord                      Ja välillä leikkiä! Time for play!
828714.jpg  828718.jpg

Juu, ei ollut palkkaa ajoissa, kuvasta näyttää niinkuin sanoisin "Hähää, eipä mulla ollutkaan mitään!"
My mistake, no treat - it's like I was saying "Sucker! I ain't got nothing!" Next time I got it right, though.
828716.jpg

Raahen pentunäyttelyyn olisi jo aika ilmoittautua. Jännää! :)