Viikonlopun tuotetta alla. Ensimmäisessä videossa harjoiteltiin vähän kauempaa ohjaamista niin, että koiran katse on radassa, ei minussa. Se onnistuikin yllättävän hyvin, pituudelle suunnistaminen epäonnistui putkelta tultaessa kahteen otteeseen liian loivalla kaarella, jolloin Foxy ohitti sen. Tässä sitten odotan sitä hieman kauemmin ja tarkoituksena oli kuitenkin ehtiä esteiden loppuun ennen Foxya, joten tuli vähän kiire. :D


Alemmassa videossa on jättö puomille liikkeestä. Puomin päähän oli siis kylvetty lihapullaa ja palkaksi pääsi vielä putkeen. Tänään käytiin vielä kuuntelemassa ja katselemassa valmennusryhmän koulutusta ja opeteltiin Aa:n rytmittäminen muoviputkilla. Tätä lähdemme sitten Foxyn kanssakin harjoittelemaan. Eli ensiksi Aan harjalle laitetaan muoviputken kappale niin, että Foxy ei astu sille ja sitten niillä putken palasilla rytmitetään alastulo niin että Foxy astuu kerran harjanteen jäljeen, toisen kerran kontaktille ehkä, tai sitten tarvitaan kolme askellusta, mutta kokeilemalla se nähdään. Ehkä tästäkin saan joskus videota niin voin selittää paremmin sellaisille jotka rytmittämistä eivät ole harjoitelleet. Puoli vuotta oli Sepon ohje ja sitten koiran pitäisi viimeistään hiffata juttu, mutta itse käyttää putkipömpeliä aina harjoitellessaan. Tällainen Aan suoritus siis säästää pari sekuntia ajasta, Foxykin on oppinut menemään Aan alas todella hillitysti ja hidastellen. Joten nyt sitten opetellaan menemään se nopeasti, mutta tällä rytmittämisellä varmistetaan kontaktille osuminen.


Eiliseltä unohtui mainita - Seppo on kova puhumaan, niin kuin kouluttajan kuuluu ollakin ja tottahan se Helsingin aksentti sieltä loistaa, mutta täysin ymmärrettävää puhe kuitenkin on, jopa näin lappilaiselle. Hän kuitenkin puhui jotain namisukasta ja sanoi tyyliin:  "Ja sitten laitatte sinne sukkaan parasta safkaa mitä se koiraa vaan tietää... Siis ruokaa. Enhän mä puhu liikaa 'stadin slangii' - Ymmärrättehän te mitä mä sanon?" :D Multa pääsi nauru. Ehkä me vaikutettiin välillä vähän hitailta.