Nyt oli arvostelu paikallaan ja tuomarista tuli suosikkini ;) Voi olla tyytyväinen valintaan Veli-Pekka Kumpumäen ja Harry Tastin välillä, vaikka jäikin nyt kuulematta, mitä sanottavaa Veli-Pekalla olisi voinut olla.

Meitä oli Junnuluokassa 3 narttua Foxyn lisäksi, Miselin Mary-Jo, Murustan Aava ja Tallitontun Tellu. Minusta oikein tasapainoinen setti kolmivärisiä narttuja, muilla tosin tasaiset, lähes sileät turkit. Alla  koirat vasemmalta oikealle:
1483747.jpg

Ja näin nätisti me osattiin mennä junnukehässä... huomaa että harjoittelu on jäänyt vähälle. Foxy on myös alkanut ärisemään. Se oikein haki katsekontaktia Kertun kanssa, että olisi päässyt sanomaan muutaman hyvin valitun ärinän! Yksin mennessä ei mennyt paljon tämän paremmin, mutta ei se sentään itsekseen ärissyt. Mutta harjoittelua kaivataan... Järjestys yo.


No kuitenkin, lähes tätä mieltä myös minä olen meidän Foxysta:

Kookas, mutta hyvin tasapainoinen juniori. Kaunis ilmeinen narttumainen pää. 1 x P2 puuttuu. Kaunis kaulan liittymä. Hyvin kulmautuneet raajat. Lyhyt lantio ja matala hännän kiinnitys. Hyvin kehittynyt syvä rintakehä. Erinomainen karkea karva. Hyvä väritys. Säännölliset liikkeet.

1483737.jpg

1483740.jpg

Kyllä siinä joitain asioita kehutaan mitä itse en kehuisi, kuten väritys, mutta Foxyn karva on niin pitkää nyt, että pilkut jäävät piiloon ja silti turkkia kehuttiin. Foxy myös mitattiin, muutamaan otteeseen, ensin mitta oli ilmeisesti 33cm, sitten 34cm ja sitten tuomari sanoi, että kai se tuon 34cm on.... Tai laitetaan 34,5 ja hymyili. :) Jollekin urokselle oli annettu harmaa nauha suuren koon takia. Sanoi tosiaan sitten kehän jälkeen kun tuli kättelemään, että oikein tyylikäs kokonaisuus, kaula ja selkälinja erittäin hyvät, mutta sitten - hännän kiinnitys liian matalalla. Mutta että erittäin hyvä kuitenkin. Ja kehui vielä lopuksi, että tuollaista turkkia minäkin ilolla trimmaisin! :D Tulin kyllä iloiselle mielelle noin hyvästä arvostelusta ja ai niin, arvosana oli EH ja tultiin junnuluokan kakkosiksi eikä hävitty huonolle. ERIn sai Murustan Aava ja myöhemmin PN luokassa myös vara-Sertinkin. Kerttu ja Sara olivat hyviä. Kertusta voinet lukea myöhemmin Kertun blogista.

Korvat pysyi oikein nätisti eikä niistä saatukaan minkäänlaista noottia.
1483743.jpg

We were 4 young ladys in the junior ring and Foxy's placement came out to be the second with a red ribbon. I was very happy for Foxy's critique in Pyhäjärvi and I think very much the same way myself, the judge was Harry Tast and what he said was:

Big, but well balanced junior. Beautiful expression on a feminine head. 1 x P2 missing (a teeth) Beautiful neck joint. Well angulated limbs. Short hip and low tail set. Well developed, deep chest. Excellent, rough coat. Good color. Harmonic/ balanced movement.

After the ring the judge came to shake hands with me and told that the dog is very stylish and that the neck and  top line are beautiful but the tailset is just too slow, but still a very good dog indeed. :) And then he also said that a coat like that would be a pleasure to groom. :D I became very happy for such a good critique and nice words and we might just go to another dog show later on.... ;)