Saatiin kuin saatiinkin eilen käytyä hallilla. Vielä koko perheen voimin. :) Esa-raasu pääsi sairaslomalle, kun ensin palellutti selkänsä ilmeisesti viikonlopun autonkorjaushommissa ja sitten maanantaina rappuja lakaistessaan lakaisi myös edustan jäätikön sopivan puhtaaksi pyllähtääkseen siihen ja venäytti selkänsä pahemman kerran. Lääkäri määräsi viikon kunnon kipulääkkeillä ja sitten vielä uudestaan tarkastukseen.

Esan tuntien se ei hurjan hyvä ole lomaa pitämään ja kaikenlaistahan se on tässä jo ehtinyt touhuamaan. Kunhan ei nyt loukkaa pahemmin tuota selkäänsä. Se oli eilen meidän kanssa hallillakin ja piti pikkuisen päästä ohjastamaan Rommia, kun minä en saanut sitä menemään. Kyllä videolta taitaa huomata, että selkä on vähän jäykkä!

Leikitin Foxya tennispallolla ja palkkasin myös sillä ja pallo oli sitten minulla myös Rommin hakiessani. No, Rommillepa ei lelupalkkaus oikein onnistu vaan se alkoi vain leikkimään pallolla eikä koiraan saanut mitään kontaktia. Vaikka pallo oli itsellä, niin Rommi on niin sen perään, ettei se pystynyt keskittymään kunnolla esteisiin ja esim. putkeen meno oli mahdotonta. Otettiin sitten pallo kokonaan piiloon ja Esa tuli ohjastamaan ja sai Rommin menemään pari kertaa nätisti hyppy ja putki -sarjan. Se osaa jo oikein hienosti eikä lähde haahuilemaan.


Foxyn kanssa treenattiin hyppysarjaa jossa itse harjoittelin sylkkäreitä, sitten kokeiltiin kepeille menoa vauhdista sivukulmasta (tosin videolla suoremmassa kulmassa) ja A:n juoksukontaktia sekä palauteltiin mieliin puomin alastulokontaktia, kun meinaa monesti mennä juoksemiseksi vain sekin. Saa nähdä olenko jo pilannut koko koiran mitä tulee kontakteihin...
Mutta hienosti meni treenit molemmilla. Illalla Foxylla oli hieronta, sillä pelkäsin, että viikonlopun koulutuksista on saattanut tulla jotain jumeja ja kun on ne kisat viikonloppuna (ylihuomenna!!!! kääk) niin halusin hoitaa koiran kuntoon. Videoltakin katsoin noiden treenien jälkeen juuri tuosta hyppysarjasta, että vetää takajalkoja koukkuun, vaikka yleensä hyppää jalat ojennettuina. A-M sanoikin, että jumeja on oikeassa lavassa ja takajaloissa. Tunti siinä meni hieroessa. Ensi viikolle ajateltiin varata uusi aika, kun viikonloppuna on kisat kahtena päivänä. Nyt pitää muistaa lämmitellä hyvin ja mennä paikalle ajoissa, että jää aikaa lämmittelyyn ennen ja jälkeen. Ouluun on kuitenkin jonkin verran matkaa ja koira ehtii varmasti jäykistyä autossa ennen ja jälkeen. Hierojan kanssa oli verryttelystäkin puhetta, eli sellaista kevyttä hitaahkoa ravia (tosin se hidas ravi on Foxylle täysin tuntematon käsite, hyvä jos edes suostuu ravia menemään kun pitäisi päästä lujempaa, kunhan johonkin suuntaan), hihnassa jälkeen treenin ja myös ennen. Ajasta ei ollut puhetta, mutta luulisin, että joku puolituntia on varmasti riittävä. Nyt pitää muistaa kuitenkin että mitä pidempi automatka niin sitä jäykempi koira.

Se minua myös noiden koirien kanssa vähän huolettaa, kun meillä ei niinkään niitä hihnalenkkejä harrasteta. Eli heti kun ovesta päästään niin alkaa revittely. Oli sitten aamu, ilta tai päivä, kylmä tai kuuma. Ja varmasti tulee treeniä samaan tapaan kuin jos mentäisiin radallakin, eli hypitään ja loikitaan, venytään ihme asentoihin ja mennään tosiaan lujaa (lujempaa kuin radalla) lisäksi vielä purraan toisia :D. Eli periaatteessa pitäisi ottaa molemmat ensin hihnaan käydä vaikka tienvartta kävelemässä edes se 10min - vartti ja sitten päästään tuohon pihalle ja metsään juoksemaan. Loppuajasta ennen sisälle menoa ovat jo enimmät juoksunsa yleensä juosseet ja ravailevat ja nuuskuttelevat pihalla ees taas, mutta se ulosmeno on vähän turhan räväkkä. Voin itse kuvitella miten omat lihakset varmasti huutaisivat apua jos lähtisin heti ensimmäisenä aamusta juoksemaan täysiä pihaa ympäri vaikka edes viiden minuutin ajan (nämä kun tekee sitä 15 minuuttia) ja sitten tulisin sisälle istumaan koneen ääreen, iltapäivällä samanlainen lenkki ja tietenkin myös illalla. :0

Ääh. En minä tiedä. Pitäisi varmasti perehtyä tuohon lihashuoltoon paremmin. Jotenkin sitä vain ajattelee, että kyllähän ne koirat osaa itse varoa lihaksiaan, mutta siinähän on kaveri aina yllyttämässä, että nyt mennään lujaa, juokse pakoon tai minä juoksen. Sekin varmasti jo auttaisi, että käyttää ensin molemmat erikseen metsässä ja sitten uudestaan yhdessä kun on vähän verrytelty. Yksin mentäessä on vauhti jokseenkin oikenlainen jotta se sopisi alkulämmittelyksi.