Foxy oli pitkästä aikaa päässyt tekemään tuhoja huomaamattani. Villasukkalaatikkoon olisi pian ilmestynyt parsonin mentävä reikä. Nyt se jäi sentään melko pieneksi. Vaan enpä menisi vannomaan - jos en muista laittaa vaatekomeron ovea kiinni, saattaa reikä vielä suurentua...

Foxy had since I don't even remember made some damage on my woolsock box... In the future I should remember to close the door if I mean to keep my box.
1407525.jpg

Käytiin aamulla treenaamassakin ja sitä ennen lenkillä Carinakin oli meillä viimeistä päivää. Meillä on metsään joku lahjo lanannut sellaisella matolla ihan kunnon polut, niin että katajat ja pienet taimet on saaneet kyytiä... Reittejäkin on vähän vaikea boikotoida, ellei sitten itse halua jatkaa tuhotöitä rämpimällä umpimetsässä. En ymmärrä, kun jaloin poljetut reitit jo olemassa olevien polkujen päälle olisivat riittäneet vallan mainiosti ilman että pitää lanata kaikki matalaksi... Onhan siinä kivempi kävellä ja hiihtää mutta silti. Pääsiäisen aikaan järjestettiin jotain hiihtokisojakin ja ilmeisesti myös tuossa meidän metsässä oli hiihdetty sitten näitä lanattuja reittejä pitkin, vaikka vieressä menee todella hyvät hiihtoreitit ja valmiit ladut.
1407521.jpg

Jotain jännittävääkin nähtiin - nimittäin palokärki! Lenkkimetsämme on vanhaa kuusimetsää ja siellä kasvaa myös muutamia uhanalaisia kukkiakin, mutta että ihan palokärkikin. :) Siellä se nakutti kuusen tyveä, mutta lensi kyllä ajoissa pois ennen kuin koirat ehti sitä huomata. Tällaisen kolon se oli saanut aikaan ja yhden toisen aikoja sitten kuolleen kuusen nakutellut reikiä täyteen. Ilmeisesti sen ovat madot kansoittaneet, kun niin monta hyvää kohtaa oli löytynyt. Maa oli ihan täynnä kaarnan palasia.

We saw a black woodpecker on our forest walk. :) I took a picture of the whole he had made. The dogs didn't see him though and I didn't manage to get a picture of him, because he was too far. Th forest we walk in is an old spruce forest, just a place for a black woodpecker. Might see him again, there is another old spruce he has made holes all over. Must be full of yummy worms!

Palokärjen tekemä kolo.
1407529.jpg

Treeneissä oli Kirppukin mukana. Kasattiin Rovaniemen ykkösluokan rata kokonaan ja otettiin sitä pienissä pätkissä. Aata harjoiteltiin taas juosten palikoiden kanssa, mutta nyt palkka maahan ja niin että minä juoksin eteen, jolloin Foxy ei jäänyt hidastelemaan, vaan laskeutui alas saakka, nappasi palkan ja juoksi seuraavalle esteelle. Pitää vielä kysellä Mikan mielipidettä tästä metodista, mutta ainakin me oltiin sitä mieltä, että näin se sujuu parhaiten.

Keppien suorituksesta oon niiiiiin ylpee, se menee ne nyt jo niin nätisti. Olen ajatellut pitää "kepit" käskyn rytmittävänä lisänä joka väliin mentäessa ja katsoo sitten jos sen voi vähitellen jättää pois. Mutta nätisti se jo suunnistaa kepeille hypyltä ja menee aivan loppuun saakka niin, että voin itse kävellä oikein päin ja selkäsuorassa. Näytän vielä kädelläkin, vaikkei se sitä oikeastaan katso. :) Tästä se lähtee!

Huomenna on muuten viimeinen kerta jatkokurssilla. Hui. Seuraavalla viikolla ollaankin sitten jo ihan oikeassa koulutusryhmässä. Jännityksellä odotetaan minkälainen ryhmä ja ohjaaja meille on tulossa... :)

We were training today too and practiced that A again. Now with a treat (meatball) and so that I run fast over to the next obstacle and treat her again after those two obstacles. So she comes down nice and quick, eats the treat and runs over the the next obstacle.

Also the weave poles (slalom) went to fiiiiiine! I'm really proud of her. I show nearly no sings anymore and I get to walk straight and upwards and she can do it all by herself! :) Of course there's still more to do  but she really enjoys it, so it's easy to practice.

Tomorrow is our last time of agility training in this group and then we're off to new challenges and possibly also more challenging training - now the goal is competition. But no until october.