Ei sitä voi olla kuin vain huippu ylpeä ja iloinen tuosta meidän Foxysta. Tänään meillä oli taas agilitytreenit, teemana paikalla odottaminen. Me ollaan Foxyn kanssa sitä jo jonkin verran harjoiteltu ja otettiinkin sitä ihan ilman varamiestä aluksi kun aateltiin, että osataan jo niin hyvin. No minun piti kiivetä esteen toiselle puolelle joten se lisäsi vähän haastavuutta ja muutenkin olot oli hieman erilaiset kuin kotona, joten muutaman kerran otettiin, ennen kuin se alkoi sujumaan. Ja minultakin onnistui sellainen kunnon bassoäänellä muristu MAAHAN! Jolla se koira sitten meni maahan, jopa muutaman metrin päästä, kun meinasi varastaa. :)

Kun maahan menot ja odottelut jotakuinkin handlattiin oli vuorossa pieni rata, eli aita - aita - putki mutkalla ja samat aidat takaisin lähtöpisteeseen. Ja arvatkaas mitä, se meni sen kolme kertaa peräkkäin täydellisesti! Anteeksi jos minä ihan liikaa hehkutan, jotenkin kaikki tämä, se että se odottaa, kuuntelee ja tekee mitä siltä pyydän vain on niin ihmeellistä. Ainakin kaikkien niiden tottelemattomien ja omapäisten setterien jälkeen (koska niitä ei kukaan vaivautunut kouluttamaan, rotuhan on aiiivan ihana), ne ainoat koirat joiden kanssa minä olen koettanut "työskennellä". Nyt alkaa tosissaan tajuamaan miten onnetonta Lenin kanssa oli, kun se harjoituskepit läpi juostuaan juoksi suoraan metsälammelle jahtaamaan sorsia ja tuli sieltä takaisin - joskus... Sen takiakin olen niin ihmeissäni ja mielissäni kun minulla on koira joka kuuntelee. :) Ja vielä niin suloinen pieni ja valkoinen pikkuterrieri! Kyllä sitä nyt taas väsyttää, kun on rankat treenit takana. :) Vaikka aika kevyttähän tuo meillä vielä kuitenkin on.

Odotus-harjoituksia otettaessa se teki taas riman ali juoksemista pari kertaa, mutta jossain vaiheessa muisti taas miten hauskaa hyppääminen on ja sen jälkeen ei enää laistanut. Esa ei ottanut kameraa tänään mukaan, mutta olen päättänyt että meidän treenejä aletaan nyt videoimaan niin että youtube menee tukkoon! Ehkä en kuitenkaan laita tänne kaikkea, tai sitten niille tulee ihan oma sivu.

Voi kun me sitten tykätäänkin agilitystä! :D

We had agilitytraining today and it went superb! :) We practiced laying down and staying. So I put the dog down and went away a couple of meters without looking, turned to her still without looking and then came back and treated her, if she had stayed in one place. After that the dog was supposed to jump two fences after waiting you to get behind the first one. We have been practicing staying at home so she already knew what I was asking for. Like on wednesday she went under the fences a couple of times, but after those she did all of them fine. We also took a little track with two fences and a  bend pipe and then those two fences back again.  (We did this same on the very first day of this course and it was everything else than fine...) With making her wait after I got behind the first fence and then guided her through it all and she did it perfectly - three times!! :D I'm so happy to have such an obiedient little terrier that you can't even imagine! It's hard to believe how different it can be after those stubborn irish setters who after passing a beginners slalom would run through to the forest pond to chase ducks and not come back until the last one of them was gone and flying...

As a conclusion I must say that both her and me - we just love agility! :)