Hain viimeviikolla metsästä kieloja maljakkoon kukkimaan ja kummastelin, kun ne niin pian alkoivat lakastumaan, yhdestä oli kyllä vähän syöty lehteäkin. Sitäkään en sen kummemmin ihmetellyt mikä kielon lehteä syö - sehän on myrkyllinen.

Koneella tässä istuessani huomasin nyt sitten oudon mustan mötikän yhdessä lehdessä ja että lehteä oli syöty vaikka kuinka paljon lisää! Tarkastelin vähän lähempää ja siitähän pystyi erottamaan mustan kiiltävän pään, joka tohinalla pisti lehteä poskeensa, sen selkä oli aivan kuin ulosteen peitossa. Googletin vähän ja epäilykseni kohdistui liljakukkoon, googletin sen toukan ja luin, että juurikin toukka kerää ulosteensa selän päälle. Yöks. Alla muutama onnistunut otos tuosta ällötyksestä, joka on yleensä puutarhan liljojen kimpussa. Onneksi se ei ehtinyt kasvaa aikuiseksi.. olisin varmaan kiljunut, kun semmoinen kipittäisi läppärillä. Hrrr! Se on nyt liiskattuna biojäteastiassa.
1659290.jpg

1659296.jpg

1659298.jpg

Se vain kummastuttaa, että metsästä mukaan tuli, kun yleensä ilmeisesti puutarhojen riesa... Mutta tuossa meidän metsässä on kyllä kieloa mistä syödä jos sekin kerran kelpaa.