Beleriad Kelly Clown

Isä: Fiftyfifty of Lovealoch (kuvassa oik.)
Emä: Elle of Lovealoch (kuvassa vas.)

Kuva: Sari Niemi
Säkä:
Rinnanympärys:
Karva: Sileä?
Väri: Kolmivärinen
Hampaat:
Silmät:
Polvet:
Kasvattaja Sari Niemi
Kennel Beleriad, Pori

Lisa on laumamme tuorein lisäys. Tämä neiti tuli meille Tammikuussa 2009 Beleriadin kennelistä. Muutaman viikon ehdin haikailla kyseisen pentueen perään, pidin yhdistelmästä kovasti ja oltiin Esan kanssa jo aikaa mietitty, että seuraava koira olisi narttu ja mahdollisuuksien mukaan otettaisiin se sijoitukseen sopivasta kennelistä. Lisa sitäpaitsi vain tuntui odottavan meidän yhteydenottoamme. Myönnän, että asiasta väännettiin hieman kättä Esan kanssa, aivan vielä ei ollut tarkoitus kolmatta koiraa ottaa ja itsekin olin tyytyväinen perheen kahden koiran kokoonpanoon, mutta tiesin myös, että halusin tämän pennun. En voi sanoa, että siinä on kaikki mitä koiralta voin kaivata, vaan siinä oli niin paljon sellaista mitä pennulta odotinkin, että minun olin aivan pakko ottaa Sariin yhteyttä. Suomessa harvoin on sellaisia yhdistelmiä joiden pentujen perään jäisin itkemään, mutta tämä olisi ollut yksi sellainen pentue.

Foxyn pentuajan jälkeen jäimme hieman kaipaamaan sitä terrieriluonnetta (niin siis juuri sitä lahkeessa roikkumista, iltavillejä ja karkailemista.... heh.). Toisin sanoen, jäimme kaipaamaan verta nenistämme. Foxy oli mitä täydellisin koira meille, ensimmäisille pennunkasvattajille, kuin voi vain olla, uskomattoman ihana ja helppo kouluttaa, ehkä hieman liian pehmeä tietyissä tilanteissa, mutta kaikkea ei voi saada. Rommin saatuamme ollaan monesti haaveiltu, kuinka Rommista olisi tullut aivan upea (ja mikä ettei siitä vieläkin, joskus, voi sitä tulla...) jos se oltaisiin saatu pentuna ja voitu opettaa se alusta asti talon tavoille. Lisassa meille on nyt sitten suotu sitä verta nenästä (ei tosin vielä konkreettisesti) ja sitä terrieriluonnetta ja rommityyppisen koiran kasvattamista pennusta asti. Se on aivan mieletön tehopakkaus! Ainoa asia mitä se inhoaa ja milloin sen häntä laskee alas ja jätä tärisee ja se inisee, on ulos meno. Onneksi tämä juttu on sellainen joka ei voi muuta kuin parantua ajan kanssa, lämpimien tullessa ja ensitalvena tyttö ei muista enää koko juttua, onhan se jo iso ja paksunahkaisempi. :) Se on melko kärkäs haukkumaan, mitä nämä toiset eivät ole, ääntelee muutenkin tosi paljon, ininää, öninää, murinaa, ähinää ja tuhinaa. Se on toistaiseksi aika suloista, voin kuitenkin kuvitella mitä mieltä olen, kun aletaan harrastamaan jos sama meno jatkuu... Nyt pitää jo alkaa miettiä hyviä ennaltaehkäiseviä keinoja, ettei Lisasta tulee radalla räkyttäjää, sillä on nimittäin edellytykset siihenkin, tosin myös huimaan menoon muutenkin, veikkailen.

Mutta tyttö on tosiaan vasta vajaat 10 viikkoa. :D Joten satuilen lisää keväämmällä, sitten kun taas tämän sivun muistan. Katsotaan kuinka luonnetta tulee lisää ja miten harrastukset lähtevät käyntiin.

Lisa is our newcomer from January 2009 from kennel Beleriad. In addition of that huge amount of puppy energy she possesses, she has this terrier-kind-of-way to look at life: Everything is a challenge she must take and cannot afford to loose! :D And to me it really seems she's incapable of loosing, at least admitting it to herself. The only thing she yet hates, is going out, but the minute she gets in again she takes it all back by beating the bigger ones - all that snow and cold are bygones in less than a second. And that is only going to change when the weather gets easier and next winter she won't even remember. :)

I felt like I would regret it for the rest of my life possibly, if I didn't contact Sari in hopes to have this particular baby. Me and Esa had discussed of the third possible dog to be a bitch and also from a good kennel for co-ownership. The combination was the first thing to draw my attention for this litter and then that funny little coloured bitch, almost screaming to be mine! I mean ours. And she's here now. :)

I'm planning to start agility with her during the summer (and hope she'll be a small one!! Fast one she's be for sure ;)) We'll be definitely going to see the fox some day too, oh yes... Of course, you'll be seeing us in the show rings too. She has awfully lot of colour to be accepted by all of the judges, especially some all-rounders, but she's also very well formed already as a puppy and I think she's just a miniature of what she'll be when she grows up. I don't see a fault in her - unless you compare the breed standard, then maybe somewhat excessive colouring. ;)

Tässä vielä Lisan sukutaulu Her pedigree

Sire
FIFTYFIFTY OF LOVEALOCH
Sire
PACOLITO CHUNKY MONKEY
Sire
WINDYNOOK LORD OF THE RINGS
Sire
HOWLBECK UNO-PIPER
Dam
WINDYNOOK BONNY LASS
Dam
BABY RIZ BY PACOLITO
Sire
RATPACK JOHNNY THE RITZ TO PACOLITO
Dam
PACOLITO KAMAKAZI SQUIRRELL
Dam
BELLEFLEUR OF LOVEALOCH
Sire
ZOSMART OF LOVEALOCH
Sire
XPLOSIVE OF LOVEALOCH
Dam
RATPACK PEARL
Dam
YAHOO OF LOVEALOCH
Sire
RATPACK RIALTO
Dam
SUMMER OF LOVEALOCH
Dam
ELLE OF LOVEALOCH
Sire
GOPHEE GLOREE WITH PACOLITO
Sire
JAGEN SMOKIN SQUIRREL AT JAPPATIN
Sire
HOWLBECK IZZY-RITE FOR JAGEN
Dam
JACKMASS TITANIA OF JAGEN
Dam
IMMIE'S PRINCESS
Sire
RATPACK JOHNNY THE RIZ TO PACOLITO
Dam
PACOLITO KAMAKAZI SQUIRREL
Dam
ZOCHIC OF LOVEALOCH
Sire
XPLOSIVE OF LOVEALOCH
Sire
RATPACK JOHNNY THE RITZ
Dam
RATPACK DEMON HEARTBREAKER
Dam
RATPACK TO THE POINT
Sire
HOWLBECK TIGER TANGO FOR PACOLITO
Dam
RATPACK RAZOR GIRL