Rommi ja Foxy on saaneet olla yhdessä niin, että Foxy on sohvalla, joten pääsevät ainakin nuuskuttelemaan. Muuten kun menee ihan täysin villeilyksi tuo touhu. Pitäisi jotenkin saada niille kalloon, että sisällä ollaan nätisti ja ulkona sitten saa peuhata. Kyllä toisaalta sisälläkin pitäisi osata leikkiä nätisti, niin ettei huonekalut kaatuile ja matot ole yhtenään rullalla, mutta jotta siihen päästään, me harjoitellaan ensin rauhoittumista. Eiköhän se tasapaino joskus löydy...


Esa joutui äsken ottamaan kaikki koirat makkariin kun aloin putsaamaan lintuhäkkiä. (Linnut saattaa lennellä silloin ympäriinsä eikä se oikein onnistu koirien kanssa. Viva varsinkin on vähän raihnaisempi jo ja päätyy usein lattialle.)Rommi ja Foxy vilahti pian sängyn alle, kun Esa kielsi niitä peuhaamasta, tai koetti pitää Foxyn sängyllä ja Rommin lattialla. Ja ajatteli, että voivat siellä sängyn alla peuhata, kun ei tavarat kaatuile eikä Opa hermostu eikä itse hermostu.


Aikansa sängyn alla peuhattuaan, kutsuttiin koirat pois, tai no Foxy pois ja Rommi jäi vielä sängyn alle. Se on aika surkea antamaan itseään kiinni ja siitä huomaa kun se vahtaa toista kättä, sitä missä ei ole namia, josko sillä koetetaan häntä ottaa kiinni ja on heti kaukana jos kiinni ottoa edes yritetään. Nytkin se oli salamana sängyn alla, kun Esa koetti pyytää sitä häkkiin. Houkuteltiin se Foxyn avulla pois sängyn alta ja käskytettiin istumaan josta Esa otti sen sylirauhoitukseen ja sitten häkkiin. Häkissä pitää kyllä meteliä, jos muut kerran saa olla vapaana. Ne onkin pitkästä aikaa kaikki ulkona ja tuntuvat oikein nauttivan nekin. :)

Tähän saakka haukkuminen on loppunut jonkin ajan kuluttua, mutta kyllä se vaatii aika paljon sitä kuuntelevalta. Nyt Foxy ja Opa on tässä, odotellaan että linnut menee häkkiin, niin voi tuon Romminkin päästää tähän.

Lenkitys on vielä vähän ongelmallista, kun kaikki pitäisi oikeastaan käyttää erikseen, tai siis niin, että yhdellä ihmisellä on yksi koira ja kas, meitä lenkittäjiä on vain kaksi. Tämmöisiäkin asioita pitäisi hieman miettiä etukäteen... Rommi osaa mennä hihnassa paremmin kuin Foxy, sitä voi vain ihmetellä miten me ollaankin osattu olla niin laiskoja sen suhteen. Syy siihen on varmaan toinen koira, kun niitä on käytetty yhtä aikaa hihnalenkillä ja silloin sen hihnakävelyn opettaminen on oikeastaan aika mahdotonta.  Toisin sanottuna syyttää voi vain omaa laiskuutta, kun ei olla jaksettu aina käyttää koiria erikseen lenkillä.

Huomattiin muuten illasta, että Opa oli tehnyt Rommiin pari reikää kuonon alueelle sitä komentaessaan, aivan pieniä, eivätkä ne olleet vuotaneet. Putsattiin ne kyllä sitten. En uskokaan, että se oli viimeinen kerta kun Opa joutuu poikaa komentamaan, mutta tähän saakka Rommi ei ole ainkaan toistamiseen koettanut nousta päälle. Opa kuitenkin osaa hyvin pelkästään sanoa että nyt riittää, ilman että siitä tulee tappelua. Tulevaisuudessa sitten näkee, kuinka iso luonne Rommille kasvaa ja miten siinä käy, mutta Opa on toisaalta jo vanha ja tämän jälkeen meillä tuskin enää asuu kahta urosta yhtä aikaa.

A few lines for the english readers also... We got ourselves a new family member. He's a yearling parson russel terrier called Rommi. He couldn't stay in his family, because his owner was living alone and worked in shifts so Rommi had a very little basic routine in his life and no time for hobbies. He is short of education and knows properly only how to sit... Though only during this one day he has actually gotten better: Heknows that he has to wait until we've gone through doors and walks quite nice in a leash. He jumps at face and uses his teeth, so we have to get rid of those and he also knows no one is going to pet him unless he sits down. But he has a wonderful pleasant nature and a happy character. He hasn't showed any fear yet, except after Opa told him to behave, he doesn't bother Opa anymore... Which is only good. Opa has a good firm but quite gentle way of saying "stop that!"

Rommi is quite big, so we won't be going to a lot of shows with him. He is to be Esa's hobby dog :) Agility, obedience etc. He has never been trimmed in a proper way, so his coat has become all furry and soft. I hope to get it better some day. Instead of whole black markings he has grey. :) Altogether a very happy looking little guy!!