Huomenna lähdetään taas huristelemaan Sotkamoa kohden, ensin käydään kuitenkin katsomassa Kajaanissa agilitykisoja ja Sisun menestystä. :) Jospas siellä vilahtaisi muutama parsonikin.

Foxy on ollut oma väsynyt itsensä, tai siis oma väsynyt itsensä mitä se on ollut koko juoksujen ajan. Kyllä sillä virtaa on silloin kun sitä tarvitaan, peuhaisi loputtomiin Jupen kanssa, mutta Juppekin on jo alkanut tajuamaan Foxyn tilan ja koettaa sitten tarttua niskasta hampaillaan ja astua sitä, vaikkakin sen hädin tuskin vielä tunnistaa astumisyritykseksi. :) Mutta leikit on nyt sitten leikitty ainakin seuraavaan kertaan. Foxylla on jo ties mones päivä menossa, sunnuntaina 3 viikkoa, mutta Opassa ei huomaa vielä sen erityisempiä rauhoittumisen merkkejä... Tainnut jäädä tuo vouhkaaminen päälle. Opa jääkin tänne hoitoon siksi aikaa, kun ollaan Kainuussa.  Saa nähdä piristyykö tyttö kun kiima on kunnolla ohitse, vainaikuistuko neiti kerta heitolla ja heittäytyi prinsessa ruususeksi sadan vuoden unineen... Tuossa se nytkin lepää pää samettityynyllä minua katsellen.

Meillä on tänään illalla agilitytreenit pitkästä aikaa, siis ohjatut. Tai saa nähdä onko, siitä ei ole aivan varmaa tietoa, mutta ainakin mennään katsomaan ja harjoitellaan sitten itseksemme jos ei muuten. Ohjattua agilityä olisi nyt sitten tiedossa joka perjantai aina huhtikuun loppuun saakka ja sitten olisi jatkokurssikin suoritettuna ja paikka haettava oikeasta valmennusryhmästä! :) Hauskaa!

Eilen illalla irroiteltiin liimoja Foxyn korvista ja ihmeeksemme korvat pysyi alhaalla! Taitekohta on vaihdellen vajaa ½ - 1cm päälaen yläpuolella, mutta jos korvat tosiaan lopullisesti asettuisi noin, oltaisiin kyllä kovin iloisia! Ehkä noista pehmeistä ja ohuista korvista on hyötyä siinä suhteessa että ne on vielä "muokattavissa" hampaiden vaihtumisen jälkeenkin. Ilman teippausta luulen, että ne olisivat aika lailla pystyt... Ainakaan ne ei ole liian isot ja asettuu välillä nätisti rotumääritelmän mukaisesti silmäkulman viereen. Olen kyllä usein ajatellut rotumääritelmän mahdottomuutta:
Pienet, V-muotoiset, eteenpäin taittuvat, päänmyötäiset ja kohtalaisen paksut. Korvan kärki ulottuu silmäkulmaan. Korvan taitekohta ei saa olla kallolinjan yläpuolella.
Kuinkahan monella kärki tosiaan on silmäkulmassa ilman että taitekohta on kallolinjan yläpuolella? Mutta ei nuo korvat nyt niin tärkeät ole, vaikka monet tuomarit niitä tuijoittaakin. Meidän ongelma on ollut se keveys, Foxyn korvanlehdet eivät ole "kohtalaisen paksut" vaan aika ohuet.

Pari päivää sitten luin oikein huolella parsonien jalostusohjelmaa joka löytyy PRT:n sivuilta pdf:nä. Siellä ystävällisesti myös selitetään miten kukin rotumääritelmän osa olisi tulkittava. Sellainen kysymys kuitenkin heräsi: Mikä on karpinselkä? Onko se köyry?

Tällaista pohdintaa tänään, pian olisi tarkoitus lähteä lenkkeilemään. Pakkasta on vajaat 10 joten pitää laittaa vähän enemmän vaatetakin. Ajateltiin jos otettaisiin Malla mukaan, niin Foxyllakin tulisi liikuttua vähän enemmän eikä vilu tarttuisi.

Jaa, Esa vaan pelaa pleikkaa joten aloin leikkimään photoshopilla... Ja minun kun pitäisi osata käyttää sitä niin tässä on tulos. Takajalkaa on hieman "pureskeltu":
1182977.jpg