Lauantaina me sitten  olimme Oulun KV näyttelyssä katselemassa parson kehää. Tuomarina toimi norjalainen Leif Ragnar Hjort, joka vaikutti erittäin mukavalta ja hyväntuuliseltä tuomarilta, vaikka parsonit olivat kehän viimeiset ja arvostelua oli tullut tehtyä ja monta tuntia. Oli hauska katsella tuomarin hämmästyneitä ilmeitä, kun hän kyseli veteraanien ikiä. ;)

Näyttelytilat tuntuivat mahdottoman ahtailta, varsinkin seuraavana päivänä, kun teltassa oli ollut mm. rotikoita ja mastiffeja, siihen käytävälle kun pukkasit kuljetushäkit, niin ohitustilaa jäi vajaat 20 senttiä. Monet rotikoiden omistajat sanoivatkin, että olisivat mieluummin olleet ulkona, vaikka sateessa. Vaikken sitten tiedäkään, olisiko se niin kovin hauskaa ollut, jos vettä olisi tullut. Mutta päivähän sattui olemaan erittäin kaunis ja lämmin, auringossa.

Jäimme vielä seuraamaan Basenji-kehän kulkua, joka oli aivan viimeisenä koko teltassa, tuomarina Pekka Teini. Tässä on Foxyn poseeraus, kun se oli saanut ottaa arvokkaista basenjeista mallia:
966106.jpg

Sunnuntaina olimme sitten pentuvahtina, kun Esan vanhemmat vuorostaan lähtivät näyttelemään koiriansa. Ja loistavia arvosteluja saivatkin, nyt vuoden ikäinen Elmo-mastiffi oli jälleen kerran ROP ja sai myös serttin ja Leif Ragnar sanoi, että edessä on loistava tulevaisuus ;) ja  Kerttuli näin toisissa näyttelyissä ponnahti myös ROP-pennuksi, (ja molemmat saivat samat tulokset muistaakseni myös lauantaina Kemin ryhmänäyttelyssä) ja rottweiler Voitto sai serttin ja vara-cacibin joihin oltiin erittäinkin tyytyväisiä! :) Kamalasti onnea vielä sinne Seskaröhön!

Tässä Foxyn näyte pentuvahtina olosta:


Alussa vähän ujostutti, mutta ei niiden voinut antaa kovin kauaa olla yhdessä, sillä vaikka koko ero onkin olematon, pienistä rotikan pennuista ei ole leikkikaveriksi meidän Foxylle. Kun kotiväki tuli takaisin, pääsi Foxy taas höykkyyttämään Kerttu-ressua, joka aika pian kyllästyikin. Jopa Malla-äiti (rottweiler), vaikka jaksoikin komentaa Foxya jonkin aikaa, joutui lopulta kiusan kohteeksi. Välillä piti laittaa peli seis ja Foxy rauhoittumaan. Se osaa olla rasittava.

Videoissa on myös yksi uusi lisä, kun Esa kiusaa Foxya. :)

I thought it were nice to write something in English too after such a while. There was a dog show in Oulu last weekend, and we were there of course, to see the parson ring and afterwards also Basenjis, my friend took hers, for the first time. This was actually my second time ever, to go to a dog show, first time was when I was about 9. And I loved it just the same. :) Thouhg it became a little cold too in the tent. We also met Minna, Åsku's owner. Åsku wasn't there, but we promised to go and meet him some day, now that we visit Oulu quite often.

Foxy couldn't take part because in Finland you have to be 7 months before you can attend the puppy-ring. But there was so much too see that I think if I had had to take Foxy to the ring, I would have missed half of it all, taking pressure on showing her well. But we have now enrolled her for the Jyväskylä Int which will be held on 17th of November. Her nail and paw are fine now, I wish our luck won't betray us now...

The video is from Seskarö, they still have 3 puppies there. From the video you can also notice the girl without a tail, she was born like that. :) And of course, they can't let her go, and the bigger one of the boys is also extremely promising, so it seems, though they were trying to keep the number of the dogs less, it's going to be 6 again... I wonder if it will be like that, if we ever decide to have puppies.

In the videot-page there are also some new ones.