Hip hei!

Tokat treenit agilityn alkeiskurssilla ohitse. Ja ne meni HYVIN! :D Olen niiiiiiiin iloinen. Saavuttiin paikalle vähän aiemmin, joten harjoiteltiin Foxyn kanssa hallin perällä putkea ja aitaa, tärkeimpänä kuitenkin kontaktin ottaminen ja odottaminen ennen käskyä. Liekö hyvä palkka (ohuen ohuita saunapalvi siivuja - kun ei oltu varattu muutakaan!) kun kontakti pysyi alusta saakka loistavasti, jopa ihan pelkässä kävelyssä. Heti kun alkoi vähänkin kiskomaan johonkin suuntaan "täällä"-käsky sai sen heti palaamaan ja tillittämään minua silmiin. :D Ihana koira!

Kun varsinainen ohjaus alkoi, teimme ryhmäjaon jolloin kuhunkin tuli 5 koirakkoa. Ensin otimme lyhyttä suoraa: aita-putki-aita; tarkoituksena oppia etenemistä ja "eteen"-käskyä. Foxylla on taipumuksena kääntyä heti esteen jälkeen minun luokseni ja kun vauhtia riittää se ehtii aina ennen minua kääntymään takaisin minun luokseni. Tähän siis avuksi vetolelu joka nakattiin eteen seuraavan esteen yli jolloin Foxy meni ihan huipusti. Toinen mitä jo harjoiteltiin Foxyn kanssa oli jättäminen, jolloin annoin vain käskyn istu tai maahan ja odota ja lähdin kävelemään selkä siihen päin jotain pari metriä ja huudan kääntymättä hyppy - putkeen. Ja se odotti aina käskyyn saakka! :) Hieno koira! :D Siis sen muutaman kerran kuin ehdittiin ottaa. Aluksihan otin niin, että istutin ja istutin ja istutin ja soosootin sitä että Odota nyt! Kunnes Pena neuvoi paremmin. Mutta kotona harjoitellaan edelleen paikalla oloa. Pentuhan se vielä on...

Tätä rataa mentyämme muutamaan otteseen tehtiin pidempi rata ympyrän muotoon: Kaksi hyppyä pitkällä sivulla putki - hyppy ja päädyssä hyppy - hyppy taas putki ja hyppy. Palkattiin puolivälissä ja loppuun samalla tekniikalla kuin aiemmin ja se meni hienosti. :) Ainoa "ongelma" meillä on että Foxy on sikanopee ja minä vain nopee ;P No okei, voisin olla tosiaankin nopeampi ja voisin myös verrytellä ennen tuommoisia urheilusuorituksia, nyt on oikea pakara vähän kipeenä kun otin semmoisia harppoja.

Mutta voin sanoa että oli kivaa ja jäi hyvä mieli. Muutenkin Foxy oli tosi rauhallisesti. Se pisti välillä jopa makuulleen ihan oma-aloitteisestikin. ;) Parsonilta se on saavutus.

Opa on nyt jätetty hoitoon ja aamulla herätään kello 3. kääk!

Kovasti onnea kaikille huomisen koettelijoille!!

We were practicing agility today. :) It went SO MUCH better than last week, she actually was interested in me. The theme today was going forward and how to give the command "forward". Our only problem this time was her speed. She always had the time to come back to me when I was being far too behind. But that was helped with a tug toy which I threw over the next obstacle when she was just going through the latter. Lucky to have a dog who loves tug toys. She was much calmer too than last time, even went laying without telling! ;) I think that's an achievement for a parson puppy.

Tomorrow's the big day. I'm already tired and even if we got to bed right now I would get only 6 hours sleep. And the sauna is warm. :) Let's not sleep.