Tarkoitus on olla sen kummemmin päivittämättä blogia näin lomaillessa, työstä se käy tämäkin ;)

Liitän tähän kuitenkin huolestuneen "äidin" kirjoituksen PRT:n keskustelukaistalle, jonka kirjoitin sinne tänään. Noin muuten reissu on mennyt mukavasti ja Foxy on, punkeista huolimatta, tuntunut viihtyvän yhtälailla!

"Vaikka kesä alkaa olla jo ohitse, punkkeja vilisee heinikossa edelleen. Mehän ollaan Foxyn ja myös kaikkien muiden koirien kanssa, selvitty punkkipannoilla, vaikka niiden toimivuudesta en enää olekaan niin varma. Pohjoinen sijainti on ollut parempi suoja punkeilta. Nyt sitten "kesäloma" -reissullamme, mökillä täällä Jämsän rannoilla olemme tutustuneet punkkeihin jo kahteenkin otteeseen, tai oikeastaan vain Foxy on lähemmin tutustunut. Saavuimme mökille eilen ja löysimme punkin takareidestä illalla ja toisen päälaelta tänään.

Eilen meillä ei ollut käytössä mitään punkipoistovälineitä, ajateltiin että panta toimii, eikä kumpikaan meistä ole eläessään edes nähnyt punkkia, joten mistäs niitä nyt sitten yhtäkkiä tulisi. No siellä se kuitenkin törrötti pehmeässä lihassa ja pieni paniikkihan siinä iski, miten sen saa pois? Ei ole pihtejä, voita ei saa käyttää edes pinsettejä ei löydy mistään. Luin sitten netistä (he he, mökillä mukana kannettava ja netin saa puhelimesta, tottakai), että välineiden puuttuessa voi langalla yrittää saada otteen mahdollisimman tyvestä ja vetäistä punkki irti silmukan avulla. No ei meillä ollut lankaakaan, mutta Esa löysi siimaa johon solmin silmukan jonka kiristin punkin ympärille ja vetäisin hitaasti ja varovasti sen irti, se oli kuitenkin suhteellisen tiukassa. Ja se irtosi kokonaisena! Mikä helpotus! Ja sitten tehosyyni sekä koiralle että ihmisille.

Tänään sitten veneilemästä tullessamme punkki löytyi Foxyn päästä, tuntui selvänä kuhmuna. Olimme eilisen punkkikammotuksen jälkeen huristelleet heti aamusta Jämsään Eläinexperttiin ja ostaneet sieltä punkki"kynän" sekä uuden punkkipannan, panta otettiin heti käyttöön ja kynä heti kun löydettiin tämä uusi puutiainen. Tällä kertaa Esa toimi lääkärinä ja kiskaisi punkin irtin kiertävällä liikkellä, mutta hitsi ja harmi, ainoastaan perä lähti silmukan mukaan. Joten siitä ei ollut mitään hyötyä kellekään. Luin PRT: vanhoja keskusteluja punkeista, jonkun hauva oli menehtynytkin tartuntaan ja monenlaista kokemusta on ollut. Foxylla on nyt päälaella hieman punoittava herneen kokoinen paukama. Saimme yhden ell:länkin kiinni (on perjantai ja kello yli viisi) jonka mielestä tapaus ei ole niin kiireellinen etteikö sitä ehtisi hoitaa esim. maanantaina omalla lääkärillä, kun olemme jo kotona. Hän sanoi että voisi tietenkin koettaa irrottaa ihoon jääneitä leukojen palasia pinseteillä, mutta ei välttämättä onnistu siinä sen paremmin. Seuraava vaihtoehto on leikkaus. Punkin leuat ovat siis kohonneen paukaman keskellä pienessä kuopassa, ettei niitä varmastikaan pinseteillä sieltä saisi.

En nyt oleta saavani vastausta tämän viikonlopun aikana, mutta tulevaa varten, onkohan kellään kokemuksia puolikkaista punkeista ja jatkotoimenpiteistä?

Mutta me odotamme siis maanantaihin ja toivomme parasta. Turvallista ja punkitonta loppukesää kaikille toivovat

Lotta & Foxy"