Tänään oltiinkin ahkeria kun noustiin ylös ja oltiin hallilla jo puoli kymmeneltä ;) Foxykin nautti treeneistä kovasti, ehkä koska edellisistä omista treeneistä oli niin pitkä aika. Viikonloppuna hallilla oli ryhmänäyttely ja siitäkin huolimatta Foxy oli kuulolla eikä nuuskutellut ainakaan normaalia enempää jos jopa vähemmän. :)

Harjoiteltiin ohjatuissa treeneissä opittua valssausta sekä keppejä ja kontakteja. Kisoissa kun kontaktit otettiin vähän niin kuin juosten, oli tarpeen hieman palauttaa neitiä maan pinnalle ja mennä kontaktit harkiten ja hitaasti. Harjoittelimme kauko-ohjausta puomille esteen takaa niin, että olin itse jo puomin toisessa päässä. Ja myös niin, että Foxy odotti puomiin nähden vinossa kulmassa ja kaukana ja käskytin sen puomille taas puomin toisesta päästä. Puomilta pois kutsumiset myös suoritin niin, että olin itse esim. kaukana edessä, puomin sivulla Foxyn takana ja ohjasin sieltä vielä jollekin esteelle. Foxy sai siis odottaa puomilla niin kauan että käskytin seuraavalle esteelle tai annoin luvan vapaalle.

Kepit alkaa mennä jo aika hurjaa vauhtia. :) Minun kädelläkään ei ole enää niin merkitystä missä se viuhtoo, Foxy osaa jo aika hyvin etsiä oikean rytmin ja välin. Silloin tällöin se menee kaksi keppiä kerralla ja silloin palataan alkuun ja otetaan kokonaan uudestaan, vaikka väli olisi ollut ihan viimeinenkin. Ihan lopuksi harjoiteltiin vielä putkeen menoa sen sivusta. En ole ihan varma onko tämä se "kuollut kulma" - kuitenkin niin, ettei koira nähnyt putken suuta minun ohjatessa sinne käskyllä ja vartalon liikkeellä.

Muutama räjähtävä lähtökin otettiin, Foxyyn saa sillä tavalla 10x enemmän vauhtia. :) Sekin auttaa vauhtiin, että vaikka jättääkin koiran odottamaan ja menee itse kauemmas, lähtee heti käskyn jälkeen juoksemaan. Tätä ei harjoiteltu sen takia, että Foxy saisi enemmän vauhtia (vauhdin oppimisella ei ole vielä kiire, Foxy menee kuitenkin toistaiseksi vielä rauhallisesti verrattuna siihen mihin se pystyy) vaan sen takia, ettei sillä tule kiire minun perään ja se unohtaisi esteet kokonaan, vaan että se tajuaa suorittaa pyydetyt esteet, vaikka minä lähdenkin juoksemaan.

Treenit oli kertakaikkisen mukavat, kyllä tauko tekee hyvää kaikille osapuolille! Esallakaan ei ollut kertaakaan mitään motkotettavaa! :D Ja aurinko paistoi niin kauniisti, että välillä hukkasin koiran kun en nähnyt missä se oli auringon paistaessa niin kirkkaasti silmiin. Meillä on hallissa erittäin suuret eteläpuolen ikkunat, jotka aukeaa raviradalle. Se toimii oikeasti siis katsomona ja veikkaushallina ravikisoille.

Tänään olemme menossa Ouluun... Hakemaan autoa hoitoon. Ja samalla käymme katsomassa undulaatin poikasia. :) Ne tytöt jotka meille piti tänään tulla, no toinen niistä olikin sairas. :( Mutta katsotaan nyt taas. Myöhemmin lisää kuulumisia...

Treenien jälkeen otetaan rennosti Botin avustamana.
1325469.jpg

1325471.jpg