Minä tilasin meille kanssa Back On Trackin... Foxylle siis. Olenhan tällainen ylihuolehtiva parsonäiti, kukaan ei nimittäin ole sitä minulle suositellut tai sanonut että Foxylle se voisi olla hyvä - ajattelimpa vain ostaa sen.

Foxy saa päivittäin juosta metsässä vapaana, tai sanotaanko, että 3-7krt/viikko. Kesällä tosin huvitti käydä metsälenkillä niin aamuin illoin kuin päivisinkin, koirat aina vapaana, kun se metsä on tuossa lähellä ja ehkäpä siinä olisi se uutuuden viehätyskin, kun muutettiin tähän näin lähelle noin oivallista lenkkimetsää. Nyt talvella sitten tai sitten siksi, että se ei ole enää hauskaa kun se metsä kuitenkin on tuossa joka päivä, on lenkit helposti lyhenevät ja hihnassa olo lisääntynyt. ( se myös siksi, että harjoitellaan edelleen sitä hihnassa kävelyä).

Olettaisin kuitenkin, että koira joka saa juosta vapaana joka päivä, pitää lihaksensa kunnossa juurikin tuolla juoksemisella. Sillä että koira saa säännöllistä liikuntaa paljon. (esimerkiksi sudet ja muuta vapaat koiraeläimet eihän ne huolehdi lihaksistaan muutoin kuin liikkumalla ja venyttelemällä) Tämän ulkopuolelle minusta jää mm. agility joka kuitenkin poikkeaa tavallisen koiran luonnollisesta liikunnasta esim. runsailla hypyillä - kovaa ja korkealle. Tällöin koiran lihaksista tulisi huolehtia paremmin. Olen huomannut että Foxy venyttelee erittäin paljon. Josta olen päätellyt, että sillä on lihakset kipeinä ja sen takia olen itse alkanut sitä hieromaan. En ainakaan toivo vahingoittavani koiraa omalla hieromisellani ja se tuntuukin nauttivan siitä. Ajattelin, että näin talvisaikaan varmaan lihaksetkin joutuu kovemmalle, kun joudutaan lenkkeilemään myös pakkassäällä sekä käymään treeneissä viileässä hallissa ja senkin takia Foxyn venyttely on lisääntynyt. Tulin sellaiseen johtopäätökseen, että meidän on alettava hieromaan Foxya säännöllisesti ja silloin tällöin käyttää myös hierojalla, vähän kuin tarkistuksessa :) tai ainakin jos venyttely alkaa taas lisääntymään tai koira vaikuttaa muuten haluttomalta. Ja tähän samaan liittyen tilasin myös Back On Trackin, jota voisin käyttää hieronnan apuna hoivaamaan rasitukseen joutuvia/joutuneita lihaksia.

Foxyn venyttely on siis vähentynyt huomattavasti ihan muutaman päivän hieronnasta. En tiedä oltaisiinko me Back On Trackia tähän "hätään" tarvittu, mutta luulen ettei siitä haittaakaan ole kylmillä ilmoilla lenkkeiltäessä tai kun lenkin jälkeen koira on aivan sulaneesta lumesta märkä ja palelee, jolloin tärisevät lihakset eivät lepää lenkin jälkeenkään. Ja ajattelin ottaa loimen käyttöön myös agiharkkoihin - ennen ja jälkeen. Saa nyt sitten nähdä miten hyvin/huonosti olen rahani käyttänyt. Vaikka sen kummempia tuloksia en edes varmaan näe... Ei se ainakaan vahingoita. Mitä nyt ehkä Foxyn itsetuntoa. ;)

Onneksi Foxy kuitenkin osaa pitää vaatteita aika hyvin, ainakin sen sadetakkia, vaikka se yrittääkin pyyhkiä sitä pois seiniä ja tuoleja vasten. :) Juoksujen aikaan kun pöksyjä tuli pitää, se kulki selkäänsä hangaten kaikki tuolien alitse, jolloin housut laskivat vähän alemmas, vaikkei se niitä silti ihan pois saanutkaan. :)

Tässä vielä yhdenlainen hierontametodi, itse toteutettuna. ;)